Aynı zamanda; liposuction bölgesel vücut yağlanmalarına kalıcı ve kesin bir çözüm olmasa da vücudun şekillendirilmesinde son derece etkilidir.

Liposuction Nedir?

Bu yöntem zayıflama reçeteleri gibi uygulanan bir zayıflama yöntemi değildir. Vücutta inatçı yağlanmaların görüldüğü kalça, basen, bacak, ense, gıdık, diz, karın gibi bölgelerde vücudu şekillendirmeye yönelik yapılan cerrahi müdahalelerdir. Operasyon sonrası insanlar kısa sürede normal hayata dönüş sağlayabilirler. Ayrıca liposuction diyet ve egzersiz ile giderilmesi mümkün olmayan yağların giderilmesi adına gerçekleştirilir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Bu işlem halk arasında çoğunlukla yağ aldırma olarak isimlendirilir. Bu uygulama çoğunlukla kalça, basen, bel, diz, karın gibi inatçı yağlanma ve bölgesel fazlalıkların bulunduğu bölgelere uygulanır. Bu kapsamda; liposuction fiyatları uygulandıkları bölgeye göre değişiklik gösterir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Genellikle liposuction yöntemi yağ alma veya yağ emme operasyonu olarak da isimlendirilir. Liposuction işlemi uygulanırken birbirinden farklı yöntemler ve teknikler uygulanır. Kişilerin kendi vücut yapılarına ve bölgesel yağlanmalarına göre hangi yöntemin uygulanacağına karar verme aşaması gerçekleştirilir. Lazer liposuction, ıslak teknik liposuction, ultrasonik liposuction kullanılan yöntemlerdir.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Genel kapsamda liposuction işleminden önce doktor seçimine dikkat etmek son derece önemli bir konudur. Seçilecek doktorun tecrübesi daha önce yapılan operasyonlar hastaların karar verme aşamalarında son derece önemlidir.

Tecrübesi olmayan doktorların yapmış olduğu işlemler uzun dönemde birtakım problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Liposuction uygulamasında kullanılacak olan teknolojilere dikkat edilmesi de oldukça önemli bir konudur. Seçilen kliniklerin ameliyat ortamı ve kullanılacak teknolojik aletler hakkında bilgi almak kişilerin en doğal hakları arasında yer alır. Bu işlem yapılmadan önce diyet ve spor ile yağlardan kurtulmaya çalışmak gerekir.

Bu işlemden sonra kişilerde bölgesel olarak sarkma ve çatlak durumları meydana gelir. Bu da hem hasta hem de doktor tarafından istenen bir durum değildir. Ayrıca liposuction fiyatları seçilen kliniğe bağlı olarak değişiklik gösterir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyatın ardından ilk yapılacak şey yavaş da olsa hastaların yürümesidir. Emboli gibi durumların meydana gelmemesi adına bu yöntem önemlidir. Hastanın giymiş olduğu korsenin banyo haricinde hiçbir zaman çıkarılmaması gerekir. Korse kullanımı şişlik ve ödemlerin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

Denizli’nin “Gastronomi Haritası” Oluşturuldu Denizli’nin “Gastronomi Haritası” Oluşturuldu

Derinin kendini toplaması açısından korse giyme son derece önemlidir. Ameliyatı yapan doktorlar işlemden sonra bölgesel masaj önerebilirler. Masaj uygulamaları ödem ve şişliklerin iyileşme süreçlerini hızlandırma özelliğine sahiptir. Liposuction ile fazla yağ alınan hastalarda baş dönmesi durumları söz konusu olabilir.

Doktor kontrolünde demir ilaçları kullanımı ve bol su tüketimi ile vücudun dinçliğini kazanması sağlanmalıdır. Liposuction ameliyatından sonra 1 ile 3 hafta sonrasında aktif spora başlanabilir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Sistemik bir hastalığı bulunmayan, hamile veya yeni doğum yapmamış olan herkese liposuction rahat bir şekilde uygulanabilen bir yöntemdir. Diyabet, kalp hastalığı, sistemik sağlık problemleri olan kişilere mutlaka birtakım testler uygulanarak risk faktörleri belirlenmelidir. Tehlike meydana getirebilecek durumlara karşı önlemler alınmalıdır.

Liposuction Fiyatları

İşlemin yapılacağı bölge, uzman doktor ve seçilen kliniğe bağlı olarak liposuction fiyatları değişiklik gösterir.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.