26 Nisan Pazar gecesi saat 01.00 sıralarında Serinhisar’ın Kocapınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 62 yaşındaki Erol Baysal evinde arkadaşı 55 yaşındaki Hüseyin D. ile birlikte alkol aldı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hüseyin D., yerden aldığı demir çubukla Erol Baysal’ı darp etti.Kavganın ardından Hüseyin D., eline geçirdiği çekiçle Erol Baysal’a ait traktöre de zarar verdi. Zanlının çıkardığı gürültüyü duyan komşular, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTULAMADI
Kanlar içinde bulunan Erol Baysal, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Serinhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Baysal hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Erol Baysal’ın cenazesi, yurt dışında bulunan eşi ve çocuklarının Türkiye’ye gelmesinin ardından Kocapınar Mahalle Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kocapınar Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine mahalle sakinleri ve yakınları katıldı.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANMIŞ
Yapılan soruşturmada, zanlı Hüseyin D.’nin çok sayıda suç kaydının bulunduğu ve bir süre önce denetimli serbestlik uygulamasından yararlanarak tahliye edildiği ortaya çıktı. Kanlı elbiseleriyle evine giden Hüseyin D.’nin, bir süre sonra olay yerine dönmek isterken yolda jandarma ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor.






