Denizli’de şüpheli şahısların internet sitesi üzerinden satışa çıkartılan araçlara müşteri oldukları, araç bedellerini esnaf kefalet veya bankalardan kredi çekerek ödeyeceklerini söyledikleri vatandaşlara kredinin onaylanması için öncelikle araç devir işleminin gerçekleşmesi gerektiğini, noter satışı sonrasında araç bedelinin hesaplarına yatacağını söyleyerek, satışları mesai bitiş saatlerine denk getirip, bir gün sonraya ödemeyi taahhüt ettikleri, bu yöntemle de ikna edemedikleri şahıslara araç bedeli kadar senet verdikleri şeklindeki bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basıldı.

Şüpheliler kendilerinden birini veya telefonda görüştürdükleri kendisini esnaf kefalet odası başkanı olarak tanıtarak çekilmek istenen kredinin kesin onaylanacağı beyanıyla vatandaşlara güven sağladılar. Şüphelilerin, araç bedeli ödenmeden noter satış işlemini gerçekleştirdikleri, noter satışı sonrasında ise çeşitli bahanelerle aracın bedelini ödemedikleri suretiyle birçok vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi. Şüphelilerin Buldan, Sarayköy, Tavas, Honaz ilçelerinde bulunan ikametlerinde adli makamlardan alınan arama kararı gereği eş zamanlı arama yapılmış,  yapılan aramada suçta kullanılan çok sayıda dijital materyal, senet ve doküman ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 6 şüpheli şahıs hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından adli işlem yapıldı.

Vatandaşların araç alım satım işlemlerinde noter satışı esnasında satış bedelini almadan karşı tarafa araçlarını teslim etmemeleri, telefonda kendilerini kurum temsilcisi yada yetkilisi olduğunu belirten şahısları teyit etmedikçe dikkate almamaları ve para ödememeleri önemle duyuruldu.