Baklan Belediyesi Gürlük Trap Poligonu'nda düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok avcı, atıcı ve doğaseverler yer aldı. Yarışmaları çok sayıda kişi izlerken, müsabakalarda yüze yakın sporcu birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren sporculara yarı-otomatik av tüfeği ve madalyaları takdim edildi.

Amatörlerin yarıştığı bölümde birinciliği Baklan'dan Hüsametti Yapsu alırken, ikinciliği Ali Tumba, üçüncülüğü ise Okay Kaya aldı. Milli sporcuların yarıştığı profesyonel bölümde birinciliği Adnan Aksuyek, ikinciliği Hasan Cezayirli, üçüncülüğü ise Mehmet Göksu aldı.

Baklan'ın doğa güzellikleri arasında yapılan ödül törenine Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut İnan, Denizli Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Anıl Demirtaş, Baklan Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Sefa Çakar, muhtarlar, avcılar, atıcılar, doğaseverler ve vatandaşlar yer aldı

Baklan Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Sefa Çakar, "Bu tarz organizasyonlarla, atışa meraklı amatör olmaya aday dostlarımıza bu sporu sevdirmek, ata sporumuz olan atıcılığın geliştirilmesini sağlamak" diye konuştu.

Konuşmasında sosyal ve spor etkinliklerinin önemini belirten Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, "Baklan'da uzun yıllardır, ararlıksız devam eden ve halkımız tarafından da ilgiyle takip edilen, tek kurşun trap atış spor müsabakalarının bugün ilçemizde yapılmasına vesile olan kulüp yöneticilerimize ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sporcularımıza teşekkür ederiz. Trap atış sporlarının ilçemizde halkımız tarafından 22 yıldır ilgiyle takip edilmesi, gençlere sevdirilmesi yarışmaları sürdürülebilir hale getirmiştir. Avcılık ve atıcılıkla uğraşan tüm doğasever sporcuların kendi aralarında tanışıp kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak, yeni arkadaşlıklar oluşturmak ve aynı zamanda kötü uğraş ve alışkanlık edinen genç kardeşlerimizi atıcılığa özendirmek, doğayı sevdirmek açısından bu gibi etkinlikleri son derece önemli buluyoruz. İlçemizden, ilimizden ve farklı illerden gelen sporcularımıza ve doğaseverlere katılımları dolayısıyla teşekkür eder; ayrıca dereceye giren sporcularımızı kutlarız ve diğer etkinliklerimize kendilerinin katılımlarını bekleriz" diye konuştu.