Baklan Belediyesi bahçesinde gerçekleşen etkinlik kapsamında Sinevizyon gösterimleri, tesbihatlar, Kuran-ı Kerim Tilavetleri, 15 Temmuz belgeseli, şiir dinletileri, dualar ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Saat 00.13’de camilerde verilen Sâlanın ardından programa katılım sağlayan vatandaşlar Belediye Başkanı Gülsever önderliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Program belediye binasının önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

“15 Temmuz Türk Milletinin tarihinde hep yer alacaktır”

Türk tarihinin önemli dönüm noktalarını dile getiren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Tarihimize iz bırakan böyle bir günde bu hassasiyeti gösterdiğiniz, birlik ve beraberlik ruhunu yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum.  Türk Milletinin tarihinde 15 Temmuz hep yer alacaktır. Önemli bir dönüm noktasıydı çünkü. Tarihimize bir baktığımız zaman, Allah’ın Rasulü yer yüzünde insanlığı kurtarmak için son din olan İslamiyet’i yaymaya başladığı günden itibaren Hristiyan Alemi, Siyonist Alemi hep Müslümanların üzerine gitmiştir. Türkler, İslam’ın tebliğinin 100 yıl ardından İslamiyet’i tanımıştır ve onunla müşerref olduktan sonra Allah’ın dinini yeryüzüne hakim kılmak için mücadele etmişler. Ecdadımız Malazgirt Savaşı’nın ardından Anadolu’ya yayılmışlar. Ardından Osmanlı Devleti’nin kurulması, İstanbul’un Fethi ve birçok karada, denizde savaşlar kazanılmış. Hep İslam’ın, Türklerin önünü kesmek, Osmanlı’yı yok etmek üzere 7 düvel zaman zaman üzerimize gelmişler, planlar kurmuşlar. Ancak onların planlarının üzerinden bir plan kurucusu var ve hep hüsrana uğramışlar. Ama yine durmamışlar ve Osmanlı’yı yok etmişler. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir kıvılcım, bir ateş, bir meşale doğmuş Samsun’da. Cumhuriyetimizi kurmuşuz. 10 yılda ülke kendini toparlamış. Onuncu Yıl marşımızı yazmış ve söylüyoruz. Ülkemiz farklı darbe ve ihtilallerle parçalanmaya çalışıldı” diye konuştu.

“Unutmayacağız ve unutturmayacağız”

15 Temmuz gecesini anlatan Başkan Gülsever, “15 Temmuz 2016’da plan Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve bakanlarımızı katletmek ve 81 milyona istedikleri gibi yön vermek. Ancak muvaffak olamıyorlar. Çünkü koruyanlar var, dualar var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Milletin üstünde başka bir güç tanımıyorum’ diyerek halkımızı bu direnişe davet ediyor. Halkımız inancını, bayrağını alarak bu hainlerin üzerine göğsünü siper ediyor. Şükürler olsun, emellerine ulaşamıyorlar. Ele geçirmek istedikleri bu milleti ele geçiremedikleri gibi, milletçe ele geçiriliyorlar. Biz bunu unutmayacağız, yeni nesillerimizin de unutmaması için hep çalışacağız. 15 Temmuz’da nail olamadılar. 24 Haziran’ı denediler yine nail olamadılar. Bundan sonra hiçbir zaman olamayacaklar. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, bu birlikteliğimizi daim kılalım. Canını sever sever veren o şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.