İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Onur Yeniay, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Güngör, İlçe Emniyet Amiri Ömer Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Baklan’da İlköğretim Haftası programı ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Baklan Atatürk İlkokulu’nda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu. 4. Sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine fidan hediye ederek birlikte fidan dikti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, “Yeni eğitim öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanıyla doluyuz. Bu yıl da yeşerecek tohumlarımızı karşımızda görmek öğretmenleri çok heyecanlandırıyor. Uzun bir tatil sona erdi ve yeniden sınıflarımızı doldurmak, zihinlerimize yeni bilgiler eklemek için okullarımıza koştuk. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: ‘Dünyanın en zengin aklını gördüm / Sermayesini sordum, dedi ki: okul’” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşmasını yapan 4. Sınıf öğrencisi Eren Çakar, “Kanunlarımıza göre ilköğretim ve ortaöğretim on iki yıldır ve zorunludur. Okullarımızın açıldığı bu haftayı, İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Şu anda hepimiz, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevindirdi” dedi.

“Birlik ve beraberlik ülkemizin en büyük gücüdür”

Konuşmasında eğitimin önemini vurgulayan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Ülkemizin muasır medeniyetler hedefine ulaşmasının en önemli unsuru hiç şüphesiz sağlam bir eğitim sisteminden geçmektedir. Bu doğrultuda atılan her adım geleceğimizi güçlendirecektir. Çocuklarımızın vatanına, milletine, bayrağına ve inançlarına bağlı olarak yetiştirilmesinde kıymetli ailelerimiz kadar eğitim sistemimizin ve öğretmenlerimizin de önemi büyüktür. Birlik ve beraberlik ülkemizin en büyük gücüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, İstikbalimiz olan gençlerimize, öğrencilerimize, ailelerine ve onları yarınlara hazırlayan eğitimcilerimize yeni eğitim öğretim yılının uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.