Buldan Kara Avcılar Derneği, 2025-2026 av sezonu kapsamında bazı av hayvanları için avlanma süresinin sona erdiğini açıkladı. Dernek tarafından yapılan bilgilendirmede, 25 Ekim 2025 tarihinde başlayan ikinci grup av kuşlarından kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı ile birinci grup memeli hayvanlardan yaban tavşanı ve tilki avının, 18 Ocak 2026 tarihi itibarıyla kapandığı bildirildi.

BAZI TÜRLERDE AV SEZONU DEVAM EDİYOR

Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger: “Bayrağı daha iyi noktaya taşıyacağız”
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger: “Bayrağı daha iyi noktaya taşıyacağız”
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, av sezonunun yaban domuzu, ördek, çulluk, tahtalı güvercin ve benzeri av hayvanları için Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen tarihlere kadar devam edeceği belirtildi.

A W623545 01-1

“YASA DIŞI AVCILIĞI GÖRDÜĞÜNÜZDE İHBAR EDİN”

Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Aytekin, eşleşme ve yavrulama dönemine giren keklik ve tavşanların korunmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Sürdürülebilir yaban hayatı için vatandaşlarımızdan ricada bulunuyoruz. Eşleşme ve yavru zamanı başlayan keklik ve tavşanları avlayanları gördüğünüz anda lütfen 112 Acil hattını arayarak ihbarda bulununuz.” Dernek yetkilileri, doğal dengenin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir yaban hayatı bırakılması için av kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti.