2014 yerel seçimlerinde Buldan’da AK Parti, CHP ve DP arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmış, durum sandığa da yansımıştı. Yoğun rekabet içerisinden sıyrılan isim ise, CHP’li Mustafa Gülbay olmuştu. Gülbay, Buldan’da başkanlık dönemi içerisinde önemli çalışmalar yapmış, sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında anlamın da bir adım öne çıkmayı başarmıştı. Özellikle ilçe gerçekleşen festivaller, gelen sanatçılar çok konuşulmuştu.

Bunun yanı sıra Gülbay’a belediyecilik anlamında gerçekleşen anketler ve yarışmalardan birçok alanda başarı ödülü de gelmişti.

Gülbay, Buldan Dokuma Kültür Ve Sanat Festivali -Tripolis Kültür Ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali-Buldan Hoşgörü Günleri nedeniyle, Kent ve Yerel Yönetimler Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından 'Altın Arı Belediyecilik' ödülüne layık görülmüştü.

Geçtiğimiz yıl Gülbay yine, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada Çevre Sağlığı kategorisinde Yeniden Yeşil Buldan Projesi ile ‘Yılın Başarılı Belediye Başkanı’ ödülü almıştı.

Gülbay ayrıca yine geçtiğimiz yıl Medya HD yayın kuruluşunun ülke çapında yaptığı anket ve oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda alanında başarılı olmuş kişi ve kuruluşlara verilen Altın İmza Başarı Ödülünü de almıştı.

Ancak bunlar Gülbay’ı  partisinden tekrar aday göstermeye yetmedi. Önümüzdeki yerel seçimler için tekrar aday olmasına rağmen partisi CHP, yeni dönem için O’nu aday göstermedi. Bu nedenle Gülbay geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti. Gülbay, bağımsız bir başkan olarak görevini sürdürürken bu yılda Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi ve Kent&Başkan Dergileri’nin düzenlediği iki ayrı anket ve yarışmada ödüle layık görüldü. Bu kadar ödül almış bir ismin partisince göz ardı edilmesi, ‘Bahtsızlığın böylesi’ dedirtmeye yetti.

AMACIMIZ EN İYİ HİZMETİ SUNMAKTI

Kazandığı iki ödül ile ilgili olarak konuşan Mustafa Gülbay, bu zamana kadar tüm çalışmalarının Buldan halkının daha iyi yaşaması için olduğunu belirterek, “Ben Buldan’ı çok seviyorum. Buldanlı olmaktan her zaman çok büyük bir gurur duyuyorum. Tüm çabam Buldan’ın tüm Dünyada daha tanınır ve parmakla gösterilir bir kent olması; Buldanlıların da hiçbir eksiği olmayan, daha müreffeh bir Buldan’da yaşaması içindir. Bu yoldaki çabalarımda istediğimiz noktaya geldiğimiz söylenemez. Ancak kimsenin iyi niyetimizden şüphe etmemesi gerekir. Yılın Belediye Başkanı ödülünü bir dergiden bu yıl 3. kez, diğer bir dergiden de ilk kez alıyorum. Her iki dergi de bu ödülü sosyal belediyecilik çalışmalarımızdan dolayı verdiler. Buldan adına gurur verici bir ödül. Bu ödülü kazanmamda en büyük pay bize büyük destekleri olan Buldan halkı ve belediye personelimdir. Bu ödül onlarındır” dedi.