Buldan Güngör Cerit Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerine, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile kurum müdürleri ve siyasi parti ilçe temsilcileri katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştiren tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Güngör Cerit Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Müdür Muhammet Yağız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Sercan Yavuz, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması, izleyenleri büyüledi.


BULDAN’IN GURURU OLDULAR

Törende, ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasında dereceği giren öğrencilere ödülleri verildi.

İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasının 1.si Dört Eylül Ortaokulu öğrencisi Simay Peköz ile 2. Alacaoğlu Ortaokulu öğrencisi Reyhan Özdemir ve 3. Kadıköy Ortaokulu öğrencisi Cennet Şahin’e ödüllerini Kaymakam Murat Sarı, İlçe Jandarma Komutası Bekir Cinkaya ile birlikte verdi.

Kompozisyon Dalında ise 1. olan Ali Tunaboylu Meslek Lisesi öğrencisi Hanife Sultan Pergel, 2. İ.Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Ali Ragıp Özen ile 3. Akın Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Türk, ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Şevik’ten aldılar.

Şiir Dalında dereceye giren Dörteylül F.M.Ş.E Ortaoku’ndan Ecrin Sena Çakal, Cennet Özen, Efe Gözel, ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Levent Çetinkaya’dan alırken Resim Dalında dereceye giren Yusuf Gökçe Zafer İlkokulu öğrencisi Betül Ergin, Güngör Cerit Cumhuriyet İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Ural ile Yenicekent Atatürk İlkokulu öğrencisi Himmet Tuna’ya ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen verdi.

 

Ödüllerin verilmesinin ardından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği sona erdi.