UNESCO tarafından belirlenen Uluslararası Somut Olmayan Kültürel Miras Günü dolayısıyla Buldan’da “Dokumayla Yaşayan Gelenek” programı hayata geçirildi. Program, Buldan Belediyesi ile ANELSANDER’in ortak çalışmasıyla düzenlendi. Etkinlikte Buldan dokumacılığının çeşitli yönleri katılımcılara aktarıldı.

Programa Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak katılım gösterdi. Prof. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca da etkinlikte yer aldı. ANELSANDER Başkanı Uğur Türker ile UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Selahattin Kaçanoğlu da programa katılan isimler arasında bulundu.

DOKUMACILIĞININ TARİHİ ÜZERİNDE DURULDU
Etkinlik kapsamında fotoğraf sergisi düzenlendi. Kısa film gösterimi katılımcılara sunuldu. Söyleşiler ve dokuma atölyesi de programın diğer bölümlerini oluşturdu. Bu etkinlikler aracılığıyla ziyaretçilere dokuma geleneği yakından tanıtıldı.
Programda Buldan dokumacılığının tarihi üzerinde duruldu. Dokumacılığın kültürel mirastaki yeri katılımcılara aktarıldı. Gelecek nesillere aktarılmasının önemi de ele alınan konular arasında yer aldı.




