“Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın!” adlı etkinlik Buldan İlçe Stadyumu’nda düzenlendi. Programa İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Vural ve Şube Müdürü Güven Akça’nın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Çocuklar güvenli bir ortamda bir araya gelerek renkli uçurtmalarını gökyüzüne saldı.

UÇURTMALAR BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI TAŞIDI
Öğrenciler uçurtmalarına barış, kardeşlik, dayanışma ve çocuk hakları temalı mesajlar yazdı. Gökyüzüne bırakılan uçurtmalar, tüm çocukların güvenli, özgür ve barış içinde yaşayabileceği bir dünya dileğini ifade etti. Etkinlikte uçurtmalar barış ve kardeşlik temalarının sembolü olarak kullanıldı.

ÇOCUK HAKLARINA VE DAYANIŞMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ
Etkinlikle çocukların temel haklarına vurgu yapıldı. Savaş ve çatışmaların çocuklar üzerindeki etkilerine ilişkin farkındalık oluşturulması hedeflendi. Gazzeli çocuklarla dayanışma duygusunun güçlendirilmesi de programın amaçları arasında yer aldı.

ÖĞRENCİLERDE BİLİNÇ VE DEĞERLER GÜÇLENDİRİLDİ
Programda öğrencilerin kendi haklarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan çocukların sorunları konusunda bilinçlenmeleri amaçlandı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütüncül eğitim yaklaşımı doğrultusunda sevgi, saygı, merhamet, dayanışma, kardeşlik ve adalet gibi değerler öğrencilerin yaşam deneyimleriyle ilişkilendirildi.





