Çal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan Yıldıray Coştan, Kısık Kanyonu’nda yapımı devam eden yürüyüş yolunda çalışırken, akarsuda çırpınan bir kuş gördü. Hemen Büyük Menderes’e giren Coştan, yırtıcı kuş türü olan Kerkenek’i sudan çıkardı. Evine götürdüğü Kerkenek’i 25 gün boyunca et ve ciğer ile besledi.

BAŞKAN KUTLADI

Yıldıray Coştan, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da katılımıyla Kerkenek Kuşu’nu yuvasının yakınında, yani Kısık Kanyonu’nda beslediği kafesten çıkarıp doğaya bıraktı. Başkan Akcan, “Çalışma arkadaşlarımız Kısık Kanyonu’nda doğaya saygılı bir şekilde yürüyüş yolu uzatma çalışmalarını sürdürüyor. Kanyon, yakın zamanda binlerce kişinin ziyaret edeceği yer haline gelecek. Yıldıray Coştan, kanyonda doğaya saygılı bir şekilde çalışırken, suya düşen ve koruma altında olan bir kuşun da hayatını kurtardı. Kendisini kutluyorum. İnsanları sevmenin yolu hayvanları sevmekle ve onları korumaktan geçiyor. Kanyonda değişik kuş türleri yaşamaktadır. Bir yıl içinde kanyon 3 bin 500 metre yürüyüş yoluyla hizmete girdiğinde buraya dağ keçisi gibi hayvanlardan da bırakacağız ” dedi.

Başkan Akcan, üzerinde “Değerli çalışma arkadaşım Yıldıray Coştan, kurumumuza vermiş olduğunuz hizmetlerin yanı sıra doğaya karşı sorumluluğunuz ve hayvan sevginiz taktire şayandır. Başarılı çalışmalarının devamını diler, doğaya ve hayvanlara karşı sorumlu vatandaş olarak yaşamını sürdürmeni temenni ederim” yazılı teşekkür belgesini Coştan’a takdim etti.

25 GÜN ET VE CİĞERLE BESLEDİM

Yıldıray Coştan ise, sudan çıkardığı kuşa Garip ismini verdiğini söyleyerek, “Kuşu 25 gün Akkent Mahallesi’ndeki evimde besledim. Et ve ciğer verdim. Artık yetişkinliğe ulaştı ve yuvasının bulunduğu bölgede doğaya bıraktık. Bir kuşun hayatını kurtardığım için çok mutluyum” diye konuştu.