Denizli’nin Bekilli ilçesinde, belediyenin temizlik çalışmaları için kullandığı traktör ve süpürme makinesi hırsızların hedefi oldu. Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde kaza yapan şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
PAZAR YERİNDE HIRSIZLIK ŞOKU
Olay, 25 Mayıs 2025 sabah saatlerinde Bekilli ilçesindeki pazar yeri mevkiinde meydana geldi. Belediyeye ait traktör ve arkasına bağlı süpürme makinesinin park halindeyken yerinde olmadığı fark edildi. Belediye yetkililerinin durumu bildirmesi üzerine jandarma ekipleri, kayıp ekipmanları bulmak için geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. İlk incelemelerde, hırsızların süpürme makinesini başka bir traktöre bağlayarak çaldıkları belirlendi.
HIRSIZLAR KAZA YAPINCA YAKALANDI
Şüpheliler, çaldıkları traktör ve süpürme makinesini Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’ne götürdü. Ancak burada kontrolü kaybederek kaza yaptılar ve traktör ile makine yan yattı. Kaza sonrası olay yerinden kaçmaya çalışan hırsızlar, jandarma ekiplerinin hızlı ve titiz çalışması sonucu kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adli makamlara teslim edildi.
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, hırsızlık olayını sosyal medya hesabından duyurdu. Demir, “İlçemize yeni aldığımız yol süpürme aracımızla kırsal mahallelerimizin temizliğine başlamıştık. Ancak sabah saatlerinde pazar yerinde park halindeki traktörümüz ve süpürme makinemiz çalındı. Zanlılar, Çal Akkent Mahallesi’nde kaza yapınca güvenlik güçlerimiz tarafından yakalandı ve adalete teslim edildi” dedi. Başkan Demir, bazı kesimlerin olayı siyasi malzeme haline getirmeye çalıştığını da belirterek bu duruma tepki gösterdi.
BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU
Bekilli Belediyesi, hırsızlık olayıyla ilgili sorumlular hakkında resmi şikayette bulundu. Belediyenin suç duyurusu, hem şüphelilerin cezalandırılması hem de kamu malına verilen zararın tazmini için yapıldı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve gerekli tüm adımların atıldığını bildirdi.