Başarılı çalışmalarıyla bilinen Denizli’nin Çameli İlçe Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yeniden aday oldu. Çameli Belediyesi’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi ile gece gündüz çalıştığını belirten Arslan, “Yol yapımı ve asfaltlama çalışmaları kapsamında 5 yılda 138 kilometresi Büyükşehir, 3 kilometre Çameli Belediyesi olmak üzere toplam 141 kilometre birinci kat ve ikinci kat sıcak asfalt satih kaplama gerçekleştirildi. İlçenin çok sayıda mahallesinin yollarına 415 bin metrekaresi Denizli Büyükşehir Belediyesi ve 120 bin metrekaresi Çameli Belediyesi tarafından karşılanmak üzere toplam 535 bin metrekare kilit parke taşı döşemesi yapıldı. 451 kilometresi Denizli Büyükşehir Belediye 200 kilometresi de Çameli Belediyesi tarafından toplam 651 kilometre yolda kumlama çalışması yapıldı. Yol çalışmalarında ihtiyaç duyulan 2 adet köprü ve 5 adet menfez inşaatı da tamamlanarak hizmete girdi. İlçe merkezinde altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda 6 kilometrelik sıcak asfalt çalışması için de ihaleye çıkıldı” dedi.

“ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLÜYOR”

Çameli’nin Denizli’nin en yüksek rakımlı ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Arslan, “Kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle Çameli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 ay meşakketli bir karla mücadele çalışması sürdürüyor. Yüksek kesimlerdeki mahalle akslarında yoğun kar yağışı ve buzlanma etkisiyle ulaşımın aksadığı yollarda 11 araçla kar-kış mücadelesi veriliyor. Yolların trafiğe açık kalması için de çalışmalar da kesintisiz bir şekilde sürdürülüyor” diye konuştu.

“ÇAMELİ DENİZE AÇILAN KAPI”

Çameli Denizli’nin denize açılan kapısı olduğunu ifade eden Arslan, “Zaten ilk işimiz, Çameli’nin kanayan yarası olan ilçenin kış aylarında dönem dönem Denizli ile irtibatının dahi kesilmesine yol açan Denizli- Çameli yol çalışmaları oldu. Bir türlü çözülemeyen Denizli-Çameli yolu, Başkan Cengiz Arslan’la, AK parti il ve ilçe başkanlarının, milletvekillerinin girişimleri ve dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin acil ve önemli talimatıyla tamamlandı. Artık Denizliler, 1 saat 50 dakikada Fethiye’ye ulaşırken, Acıpayam’la ilçe arasındaki bu otoban gibi yolla Çameli adeta Denizli’nin denize açılan kapısı oldu. Öte yandan Çameli’nin bu güzergahta bulunan bazı mahallelerinin de mümkün olan en kısa mesafeden bu yolla bağlanma çalışması devam ediyor. Bu kapsamda Güzelyurt ana yol bağlantı yolu çalışmaları da başlamış durumda dedi.