Ülke genelinde çıkarılan yasayla mecburi hale getirilen mesleki yeterlilik sınavı Çameli Belediyesi bünyesinde başladı. Bu kapsamda sahada çalışan personeller yeterlilik konusunda mülakat ve uygulamalı sınava alınarak test edildi. Mesleki yeterlilik imtihanını geçen belediye personeline uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanacak. Mesleki yeterlik sınavı, Türkiye Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği belgelendirme kuruşları tarafından kamera önünde yazılı ve uygulamalı olarak gerçekleşiyor.

HEM UYGULAMALI, HEM SÖZLÜ EĞİTİM

Eğitim çalışmaları kapsamında belediye personeli ile bir araya gelen uzman Osman Ar beraberindeki ekip ile birlikte çeşitli konularda eğitimler verdi Ar   tüm dünyada aynı standartlarda uygulanan eğitim ile çalışanların bilinçli hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.

VATANDAŞLARDA BU EĞİTİME KATILDI

Bu çalışma ile nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesini amaçladıklarını belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan daha çok sahada çalışan personeli kapsayan çalışmayı çok önemsediklerini söyledi. Arslan Aynı zamanda ilçemizde İnşaat Sektöründe ve Diğer İş Kollarında çalışan 121 vatandaşımız  ve Saha’da Çalışan Belediye Personelimiz   bu kurstan ücretsiz olarak yararlandı.Bu eğitimleri çalışanlarımız ve belediyemiz için önemli bir fırsat olarak değerlendirerek Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdik dedi.