Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan açıklamada, TAKBİS ile bilgi ağının genişleyeceğini, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmetler sunulabileceğini söyledi. Yeni uygulama ile maddi ve zaman kaybının önüne geçeceklerini belirterek, "İş yeri açma ruhsatı, ilan, reklam, emlak vergileri, kamu mallarının tespiti ile her türlü tapu işleminde Tapu Müdürlüğü ile sürekli yazışmalarımız oluyordu. Bu prosedürler, hem zaman hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Tapu ve Kadastro Bilgi sistemiyle işlemler, internet üzerinden daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek” dedi. Başkan Arslan güncel tapu verilerinin artık belediye tarafından anında görülebileceğini söyleyerek, “Sistem sayesinde vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek, güncel tapu bilgilerini onaylattırıp tekrar belediyeye geri getirmelerinin önüne geçilecek" dedi.

İmzalanan protokol sayesinde artık Çameli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde işlemleri online olarak daha hızlı, masrafsız ve güvenli bir şekilde yapılabilecek.

Denizli Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen, “1999 yılında başlayan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nde (TAKBİS) 55 milyon kayıt bulunduğunu belirterek, "Bunun amacı tapu bilgilerinin ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasıydı. Bu amaçla bir protokol imzalıyoruz. İnşallah hayırlı olur" dedi.