Türkiye'nin en büyük tarım fuarları arasında gösterilen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı (Growtech Eurasia Antalya 2018), 30 ülkeden 800 firmanın katılımıyla ziyarete açıldı, fuar yaklaşık 3 gün boyunca devam edecek.

Fuarda Çameli Tarım Danışmanlık Bürosu Ziraat Mühendisi Gökhan Hakki Göközün’ün de katıldığı gezide Çameli’de örtü altı sebezecilikle uğraşan çiftçiler, fuar alanı gezdirildi. Seracılık ile ilgili her türlü materyal ve seracılık teknikleri, sulama sistemleri, fide, fidan, tohum çeşitleri, bitki koruma ilaçları, gübre çeşitleri, son teknoloji alet ve ekipmanların olduğu fuara toplam 800 firma katılarak ürünlerini çiftçilerin bilgisine sundu.

Yerli ve yabancı çiftçilerin de ziyaret ettiği fuarda çiftçiler diğer çiftçilerle tanışma imkanı buldu ve bilgi alışverişinde bulundular. Çameli Belediyesinin desteklediği tarım fuarı gezisinde çiftçiler modern tarım üzerine elde ettikleri bilgileri ilçede de uygulama konusunda imkan sahibi oldu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan “Çameli üreticisi yeniliklere açık ve teknolojik gelişmeleri izleyen, modern tarımın gereğini yerine getirme arzusunda olan üreticilerden oluşmaktadır. Yıl boyunca çalışan ve üreten çiftçilerimiz için bu fuar gezisi ayrıca bir moral gezisi olmuştur” dedi.