6.Uluslararası Yamaç Paraşütü Çameli İlçesinde hareketlilik kazandırırken Çameli’nin ekonomisine büyük katkı sağladı.

Yaşanan yoğunluktan memnun olan esnaf, yapılan alışverişten de memnun olduklarını dile getiriyorlar Yamaç Paraşütü atlayışlarını izlemek isteyenler Yurtdışından,çevre ilçelerden ve Türkiye genelinden gelenlerle birlikte kalabalık en üst düzeye çıkarken İlçede aynı zamanda Trafik hareketliliği yaşanması, nüfusun artmasına ve otellerin doluluk yaşamasına neden oldu ,yer bulamayan vatandaşlar doğanın güzelliği ve iklimi nedeni ile çadır kurarak Hem Yaylaları ,ilçeyi hem de paraşütü izlemek isteyenler dönüşte ilçeyi gezme fırsatı buluyorlar.

Çameli’de yapılan Yamaç Paraşütünde İlçenin doğal güzelliklerini ve coğrafyasını havadan izleyen sporcular ,Mesire alanları ,Doğal güzelliklerin Göller,Emecik kanyonun gözükmesi ve şelalelerin gözükmesi, aynı zamanda buradaki yerel güzelliklerin havadan keşfi için çok güzel bir uçuş yeri. Fethiye’ye ve Antalya’ya yakınlığı sebebiyle bu bölgelerde uçuş yapan yerel ve yabancı pilotlar için çok güzel bir mekan. Burayı hem tandem pilotları için bir turizm alanı oluşmasında hem de yöremiz için güzel bir tanıtımı yapılmakta Burada inişlerle ilgili termik yakalandığı takdirde 2 bin, 2 bin 500 irtifalarla uzun mesafeli uçuşlar yapılabilir. Güzel termikler var. Çevrenin kayalık olması zeminin termiklerin burada güzel bir şekilde kopması neticesinde güzel uçuşlar gerçekleştiriliyor. İniş alanı olarak da hiçbir sıkıntı yok. Köylülerin nadasa bıraktığı tarlalar biçilmiş yerlerde güzel iniş alanları var.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada bir sure önce yapılan incelemelerde Yaylacık Yamaç Paraşüt alanı coğrafi özellikle bakımından yamaç paraşütü sporuna uygunluğu Hava Sporlarını yapanlar tarafında ilgi görüyor Başkan Arslan söz konusu alanda yapılan iyileştirmenin ardından bölgenin hava sporlarından dikkat çekiyor Yurtiçi ve yurtdışından gelen sporcuların Yaylacık Dağında yamaç paraşütü ile uçmaya başladıklarını söyledi. Çameli’nin böylesine ilgi çekici bir spor dalıyla anılmaya başlanmasının ilçe için büyük bir prestij olacağını: "Bölgemizin yamaç paraşütü sporcuları için cazip hale gelmesi, hem sportif havacılık camiasına hem de Çameli’nin yurt çapında tanınmasına ve gelişip çekici bir turizm merkezi olmasına katkı sağlayacaktır.

Terk edilen değil, tercih edilen Çameli sloganıyla Çameli Turizm ,Hava Sporları ve Tarım işçiliğiyle Bu yaz ortaya çıkan durum da bunu yavaş yavaş başardığımızı kanıtlıyor. Atlayışların 4.gününde binlerce insanın izlemek için geliği yaylacık dağında yoğunluk yaşanıyor.22 Eylül’de düzenleyeceğimiz 5.Hasan Şahin Pehlivan Güreşlerimizle birlikte ciddi bir yoğunluk olacağını da şimdiden söyleyebiliriz