Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin hak mücadelesine vurgu yaptı. “1 Mayıs yalnızca bir bayram değil, bir mücadele günüdür” diyen Coşkun, adalet, eşitlik ve özgürlük talebiyle meydanlara çıkan milyonların sesi olduklarını belirtti.

“BU ÜLKE SEFALETİ, GÜVENCESİZLİĞİ HAK ETMİYOR”

Coşkun, mesajında taşeron sisteminden asgari ücretle yaşam mücadelesine, sendikasızlaştırmadan iş cinayetlerine kadar birçok soruna dikkat çekti. “Bu topraklar yoksulluğa, işsizliğe mecbur değil” diyen CHP’li Başkan, “İnsan onuruna yakışır bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve adil bölüşüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SOMUT TALEPLERİ SIRALADI

Coşkun açıklamasında emekçilerin taleplerini şu başlıklarla sıraladı; “Sendikal haklar tanınsın, grev hakkı engellenmesin. Taşeron sistemi kaldırılsın, tüm emekçiler kadrolu çalışsın. İş cinayetlerinin önüne geçilsin, iş güvenliği denetimleri bağımsız hale gelsin. Herkes için eşit işe eşit ücret sağlansın. Kadın emeği görünür kılınsın, ev içi emek yok sayılmasın.”

CHP’li Arpacı’dan Pamukkale Tepkisi: “Bu kararla turizme darbe vuruluyor”
CHP’li Arpacı’dan Pamukkale Tepkisi: “Bu kararla turizme darbe vuruluyor”
İçeriği Görüntüle

“GELİN, BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM”

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Coşkun, mesajını şu çağrıyla tamamladı: “Gelin, birlikte değiştirelim. Emeği yücelten, halkı merkeze alan, sosyal adaletle güçlenen bir Türkiye için yan yana duralım. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği, emeğin dayanışması! Birlikte güçlüyüz, birlikte kazanacağız!”