Çivril’in Gürpınar, Karalar, Emirhisar, Haydan, mahallelerinde köylüleri ziyaret eden Gülizar Biçer Karaca, tarlalardan kahvehanelere vatandaşların şikayetlerini not aldı. “20 dönüm yerden 10 ölçek nohut alabildiğini ve ürünlerini satamadığı için nasıl üreteceğiz, ne yapacağız bu koşullarda” diye konuşan Çivrilli çiftçi, “12 bin liraya aldığımız hayvanları ise 7-8 bine satacağız da aldığımız borçları ödeyeceğiz. Borçlar faiziyle birlikte bekliyor. Bankadan kredi çekiyoruz, eşten dosttan borç alıyoruz, elektrik faturalarını ödeyemiyoruz. Bizim yapacak bir şeyimiz yok, gidecek yerimiz yok… Çiftçiye mazot desteği verseler, maliyetler düşse çiftçi üretebilir. Bizim halimiz ne olacak? Damdan düşen biri olmalı, damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar” dedi.

"NOHUTUN TOHUMUNU 5 TL’YE ALIP 2 TL’YE SATAMAZ HALDEYİZ"

Köylüler, “Hala susuzluk çekiyoruz, nohutun tohumunun kilosunu 5 TL’ye aldık. Gübre, mazot, sulama için elektrik masrafı yaptık. Emeğimizi hiç hesaba bile almıyoruz. Şimdi satalım dedik kilosunu 2 TL'ye satamıyoruz, hayvanlara yem diye veriyoruz. Çivril Belediyesi yerel seçimden 3-4 gün önce mahallemize taşları yığdı. Seçim biteli 1,5 yıl oldu. Kazanınca taşları döşemesini unuttu. Söz verilen yerlere hala asfalt dökülmediğini sizler aracılığıyla duyurmak istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

KADINLAR EMEĞİNİN KARŞILIĞINI İSTİYOR

Gürpınar’da ay çekirdeği tarlalarını ziyaret eden Biçer Karaca’ya ithal çekirdek nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan kadınlar ise “Yurtdışından çekirdek ithal edeceklerine yerli üreticiyi desteklemeliler, bizler emeğimizin karşılığını almalıyız” dedi.