Çivril’e bağlı Haydan, Emirhisar, Tuğlu, Bucak, Karamanlı Mahallelerinin ulaşımını da sağlayan yol, yaz aylarında toz sıkıntısı yaşanmasında neden oluyor. Bozuk yolda oluşan toz yüzünden bütün yaz boyunca evlerinin penceresini açamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, tozu önlemek için yolu kendi imkânları günde 5-6 defa suladıklarını belirtiyorlar.

Yolun greyder ile düzlenmesi konusunda en az iki kez talepte bulunduklarını belirten mahalle sakinleri “Biz mahalleyi Çivril’e bağlayan ana yolun bir an önce yapılmasını tozdan ve çukurlardan kurtulmak istediğimizi ilettik. Ancak arazi yolları asfaltlandı. Biz araziye giden yolu değil ilçeye giden yolu yapılsın istiyoruz. Biz Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bizim sorunumuzu çözse çözse o çözer” dediler.

Haydan Emirhisar, Tuğlu, Karamanlı ve Bucak mahallelerinde yaşayan yaklaşık 8 bin kişinin Çivril ile bağlantısını sağlayan yol okulların ve elma sezonunun açılması ile günlük yüzlerce okul ve işçi servisine de hizmet veriyor.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi