Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği, katılımcılarıyla Ege’nin en büyük kitap fuarı tüm hızıyla sürüyor. 17 Ekim’e kadar sürecek fuara 350 yazar ile 250 yayınevi katılırken, 7’den 70’e her yaştan kitap tutkunu fuarın coşkusunu yaşamaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek kitapsever,  yazar ve yayınevleri ile buluştu. Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ziyaret kapsamında ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserleri inceledi. Daha sonra fuar alanındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Zolan çifti, Denizlili yazar Kadir Pektaş ve Hüseyin Gökçe ile sohbet edip eserlerini imzalatma fırsatı buldu.

En küçük yazarın kitabını aldılar

Yazarlar ve yayınevlerine başarı ve kolaylıklar dileyen Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan burada fuarın en küçük yazarı Buse Şahin ile bir araya geldi. "Buselik Hikayeler" adlı kitabı ile birlikte fotoğraf çektiren Başkan Zolan fuarın en küçük yazarına başarılar diledi. Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan ziyaret kapsamında yayınevlerinin stantlarını da ziyaret ederek beğendikleri kitapları alma imkanı buldu. Yayınevleri yetkilileri ile sohbet eden Başkan Zolan vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılaştı. Fuara gelen çocukları ve gençleri görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Pandemi döneminde her şey sanal dünyada olmaya başladı. Onun için insanlarımızı yine kitapla buluşturalım istedik. Her türlü tedbiri aldık. Maske, mesafe, girişteki kontrollerimiz ve içerideki kapasite kullanım noktasında aldığımız tedbirlerle bu fuarı yapma kararı verdik. İyi ki gerçekleştirmişiz. Çünkü fuarımız başladığı günden itibaren yoğun bir ilgi görüyor" dedi.

Fuar atmosferi çok farklı

8 Ekim’de başlayan Kitap Fuarı’nın büyük bir ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Osman Zolan, tüm hemşehrilerini fuarın atmosferini yaşamaya davet ederek, "Tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Anne babalar, çocuklarını mutlaka buraya getirsinler, onları kitapla tanıştırsınlar. Onlar bizim geleceğimiz ve inşallah bizden daha başarılı olacaklar. Gençlerimiz zaten kendileri geliyorlar. Buranın atmosferi çok farklı, insan farklı bir dünyaya gelmiş hissediyor. Onbinlerce kitap burada. Her türde yayın yapan yayınevlerimiz var. Hiçbir ayrım yapmadan fuarımıza herkesi davet ettik. Burada insanlar arzu ettiği kitabı bulabilirler veya yeni yayınlarla ilgili bilgi alabilirler. Ben herkesi Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı'na davet ediyorum" diye konuştu.

"Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okuyarak kendilerini geliştirsin"

Yayınevlerinin indirimlerle bu güzelliğe destek olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Kitaplarda indirimler de söz konusu. Vatandaşlarımız kendi arzu ettiği uygun gelen kitapları alabilirler, almasalar da en azından burayı gezip bu havayı teneffüs edebilirler. Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okuyarak kendilerini geliştirsinler. Kitap fuarımız hayırlı olsun, başarıyla geçiyor. Hafta sonu yoğun bir ilgi vardı. Hafta içi de yoğun olarak devam ediyor. Bu haftanın sonunda da fuarımız sona erecek. Tüm şehirdeki vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.