Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanının verildiği Gaziler Günü’nün 101 yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatanı için hiç düşünmeden kanını döken, canını veren şehit ve gazilerin, bu fedakârlıklarıyla Türk milletine nice şanlı zaferlerle dolu bir geçmiş bıraktığını kaydeden Başkan Zolan, “Şanlı tarihi boyunca bağımsızlık ve istiklali için mücadele eden aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymıştır. Vatanımızın her bir karış toprağının korunması için girişilen mücadelelerde sergilenen bu büyük fedakârlıklar Türk milletinin hafızlarımızdan asla silinmeyecek ve her bir şehit ve gazimiz gelecek nesillere anlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ege’nin En Büyük Çevre Laboratuvarı 9 Sertifika İle Hizmet Veriyor Ege’nin En Büyük Çevre Laboratuvarı 9 Sertifika İle Hizmet Veriyor

Aziz Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de, şehit ve gazilerinden aldığı güç ve ilhamla hür ve bağımsız olarak bu topraklarda yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “19 Eylül, bu kutsal vatanın bekası için canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızın şan ve şeref günüdür. Ay yıldızlı bayrağımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlık ve cesaretleriyle, gururla sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesilelerle mukaddes vatanımızı kanlarıyla sulayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal” rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü yürekten kutluyorum.”