Denizli'de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü töreni, 1 yaşına giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlendi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, hayvanseverler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, tüm canlıların yaşamaya hakkı olduğunu belirterek, "Bu dünya sadece biz insanlar için değil, tüm canlılar için yaratılmıştır. Onlar bizim can dostumuz" dedi. Tüm canlıların sağlıklı ve güzel ortamlarda yaşamaya hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Biz nasıl acıyı hissediyorsak, onlar da acıyı hissediyor. Biz nasıl korkuyorsak, onlar da korkuyor. Nasıl sevildiğimizi hissediyor ve sevgi bizi mutlu ediyorsa, onları  da mutlu ediyor. Onların da duygu ve hisleri var. Bunları unutmamak gerekiyor" diye konuştu.

"Çok önemli bir ihtiyaca yanıt veriyoruz"

Geçen yıl hizmete aldıkları tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, Denizli'de çok önemli bir ihtiyaca yanıt verdiklerini ifade ederek, "İnsanlar yaralandığında nasıl hastaneye gidiyorsa, can dostlarımızın da gidebileceği bir yer olması ve tedavilerinin yapılması gerekiyor. Bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bizimle birlikte yaşayan canlıların aynı bizim gibi yaşama hakkı olduğu düşüncesiyle Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı inşa ettik. Buraya yaralı olarak getirilen canlılarımızı tedavi edecek sistem ve veterinerlerimiz var. Bu tesisimizde can dostlarımızın tedavileri, bakım ve rehabilitasyonları yapılıyor, aşıları vuruluyor" dedi.

"Denizli, Türkiye’ye örnek bir şehirdir "

Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizli Türkiye’ye örnek bir şehirdir. Denizli Büyükşehir Belediyesi sadece insanımıza değil, Denizli’de yaşayan tüm canlılara hizmet eder ve can dostlarımıza da değer veren bir kurumdur. Biz tüm canlılarla yaşamasını bileceğiz, bunun için almamız gereken tedbirleri alacağız." Çocuklara, sokak hayvanlarını sahiplenirken çok iyi düşünmeleri gerektiğini tavsiye eden Başkan Zolan, "Sahiplendiğiniz hayvanı terk etmeyin. Çünkü, onu terk ettiğinizde o kadar çok üzülüyor ki... Sizi de birisi, terk etse üzülürsünüz. Bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor. Buraya gelip dostlarımızı sevebilirsiniz. Burada gördüğünüz, hoşunuza giden misafirlerimizi de ücretsiz olarak sahiplenebilirsiniz" dedi.

Tesis, yavru peçeli baykuşa da kucak açtı

Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler tesisteki ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servisleri ile Denizli Horoz Evlerini inceledi. Gezi sırasında öğrencilerle birlikte tesiste misafir edilen hayvanları seven Başkan Osman Zolan, bu dünyanın tüm canlılarla birlikte paylaşılması gerektiğini kaydetti. Geçen ay Denizli'nin Baklan ilçesinde bulunmasının ardından tesise getirilen ve yavru olduğu için henüz uçamayan peçeli baykuşun bakım süreci hakkında da bilgi alan Başkan Osman Zolan, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nın sadece sokak hayvanlarına değil vahşi doğadaki hayvanlara da hizmet verdiğini söyledi.

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor

Program kapsamında merkezin eğitim salonunda çocuklara, hayvanların beslenmesi, bakımı, onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatıldı. Hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılan etkinlikler ile çocuklara sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılmasının hedeflendiği anlatıldı. Öte yandan Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencilerinin katıldığı resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.