Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 96 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet, binlerce yıldır bağımsız bir şekilde yaşayan necip milletimizin, canını hiç düşünmeden vatan uğruna şehadet şerbetini içen ve en zor anlarda bile her şeyini vatan aşkı ve bağımsızlığı için feda eden ecdadımızın bizlere bıraktığı en kıymetli hazinedir"  ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan, devamla şunları kaydetti: "Bu milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir’ Biz bu anlayışla dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara, cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100. yıldönümüne giden yolda; büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık ve teknoloji gibi her alanda yaptığı atılımlarla dünyanın yükselen güçleri arasındaki yerini aldığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Bu vesilelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.