Mesajında basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Tarafsız ve özgür bir basının varlığı, modern ve güçlü demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Vatandaşlarımıza doğru haber alma-verme olanağı sunan ve görüşlerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları toplumun en önemli ihtiyaçlarından birine yanıt vermektedir. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin dillendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu araştırmaya, sorgulamaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir" dedi.

Başkan Zolan, basın çalışanlarının demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, "Mesai mefhumu gözetmeden gece-gündüz, kar-kış demeden canla başla toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi adına her türlü zor şartlar altında mücadele eden basın çalışanları, demokrasinin gelişmesinde mihenk taşı görevini üstlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Yerel medya kuruluşları ile birlikte hareket ederek Denizli'yi daha güzele ve ileriye taşımak için gayret ettiklerini belirten Başkan Zolan şunları kaydetti: "Basınımız bizler ile vatandaşlarımız arasında önemli bir görev üstlenmektedir. Vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olan basın tüm proje ve faaliyetlerimizi; tarafsız habercilik anlayışıyla, yerel ve ulusal alanda kamuoyuna ulaştırmaya devam ediyor. Basınımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Denizlimizi daha güzele ve ileriye taşımak adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”