Vatani görevini yaptığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 26 yıl önce PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucun şehit olanJandarma Komando Er Hüseyin Kuş'u ölüm yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen komutanları ve silah arkadaşları şehidi mezarı başında ziyaret ederek, dua ediyor.

Anma Programı Düzenlendi

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın, Kültür Merkezi’nde düzenlediği anma programına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Veysel Yanık, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, Albay Mustafa Mercan, emekli Tuğgeneral Veli Turan,şehit Hüseyin Kuş’un silah arkadaşları ve şehit babası Osman Kuş katıldı.

“100 Yıl Geçse de Şehitlerimizi Unutmayacağız”
Programda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, “Şehit Hüseyin Kuş kardeşimize silah arkadaşları olarak sizlerin 26 yıldır göstermiş olduğu bu vefa Türkiye’ye örnek teşkil ediyor. 100 yıl geçse de şehitlerimizi unutmayacağımızı gösteren bu anlamlı hareketin mensupları olarak sizlere canı gönülden teşekkür ederim, Allah razı olsun. Devletimizin ve milletimizin dünya durdukça ilelebet yaşayacağını bugün buradan tüm dünyaya duyuran, haykıran sizler alkışların en büyüğünü, sevgilerin en güzelini hak ediyorsunuz. Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizi korumak için görev yapan tüm Mehmetçiklerimiz bu milletin hiçbir zaman esaret altında yaşamayacağını, bu devletin ilelebet payidar kalacağını, bu bayrağın hiç gönderlerden inmeyeceğini, ezanlarında ilelebet susmayacağını gösteriyor. Ben Cumhuriyetimizin banisi, başkomutan Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzerini şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Bir Evlat Verdim Bin Evlat Buldum”

Anma programında duygulanan şehit Hüseyin Kuş’un babası Osman Kuş, “Ben bir evladımı kaybettim ama bin evlat buldum, hepinizden Allah razı olsun” diyerek konuştu.

Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, “Hüseyin kardeşimizin anma gününde bizi yalnız bırakmayan kıymetli silah arkadaşlarına ve komutanlarına teşekkür ederiz. Bunun ülkemize ve ilçemize yansıması çok güzel” dedi.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi:  “Kent Müzesinde Emeği Olanlar Yok Sayılmaz” Mimarlar Odası Denizli Şubesi: “Kent Müzesinde Emeği Olanlar Yok Sayılmaz”

Albay Mercan ise,  “ Bugün dualarımızla, konuşmalarımızla Hüseyin Kuş’u anacağız. Bugün hepimiz buradaysak ve görevlerimizi yapıyorsak 30 Aralık sabahı mevzisinde kaybettiğimiz Hüseyin Kuş ve şehitlerimizin sayesinde. Bir olunca diri olacağına inanan bir kitleyiz. Siyasi, dini, mezhep farklılıklarımız olsa da şehidimiz için biz bugün bir olup diri oluyoruz. Babamızın acısına bir nebze merhem olmak için. Bugün hepimiz Hüseyin Kuş’uz” dedi. Anma programında şehit Hüseyin Kuş’un silah arkadaşları ve komutanlarının konuşmaları duygu seli yaşattı.

HELALLİK İSTEDİLER

Program sonrasında şehit Hüseyin Kuş'un evinin önünde düzenlenen mevlit hayrına katılan Ercan Şahin Sınır Karakolu'nda görev yapan askerler, şehit ailesini ziyaret etti ve helallik aldı.

Ayrıca mevlit hayrında ilçe protokolü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Veysel Yanık’ta yer aldı.

Daha sonra şehitliğe geçilerek Şehit Hüseyin Kuş’un mezarı başında dua edilip çiçek bırakıldı.