Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı: 3-4 Mayıs’a dikkat!
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı: 3-4 Mayıs’a dikkat!
İçeriği Görüntüle

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Kaplanlar, Karakaya, Sakızcılar ve Peynirciler mahallelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede etkisini artırdı. Yağış, çevreyi beyaza bürürken özellikle kırsal alanlarda dikkat çekici görüntüler oluştu. Çivril ilçesindeki Akdağ ve Çökelez Dağı zirveleri de kar örtüsüyle kaplandı.

A W696648 03

DAHA FAZLA BÖLGE ETKİLENDİ

Buldan ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi, Çameli ilçesine bağlı Sofular, Kırkbudak ve Kınıkyeri mahalleleri, Pamukkale ilçesine bağlı Uzunpınar Mahallesi ile Bağbaşı Yaylası da kar yağışından etkilenen diğer bölgeler arasında yer aldı. Yüksek rakımlı noktalarda kar örtüsü oluşurken, bahar mevsiminde yaşanan bu yağış izlemeye değer görüntüler sundu.

A W696648 02

METEOROLOJİ UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğünü açıkladı. Özellikle gece saatlerinde don ve buzlanma riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Soğuk hava dalgasının kent genelindeki yüksek bölgelerde etkili olduğu kaydedildi.

Kaynak: İHA