Denizlispor’da Başkan Mehmet Uz ve yönetimi Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın açıklamasında bulundu. Yapılan transferler ve gündemdeki son gelişmeleri değerlendiren Başkan Mehmet Uz, transferi noktaladıklarını ifade etti.

“HER TRANSFERİN BİR HİKAYESİ VAR”

Göreve geldikleri gün bir hedef koyduklarını söyleyen Başkan Uz, “ Hedefimiz ligde kalmaktı. Bu konuda değişen bir şey yok. İlk 5 maçta sonuç alamayabiliriz demiştik. 9 Ağustos’ta göreve resmi olarak başladık ve sonrasında transfer yasağını kaldırarak operasyona başladık. 7/24 çalıştık ve 16 transfer yaptık. Hepsinin ayrı bir hikayesi var” diye konuştu.

“YENİ TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR”

“Yeni bir transfer yasağı gelebilir” diyen Başkan Uz, “ Yasak gelecekmiş gibi transferlerimizi yaparak kapattık. Ancak aksi bir durum olursa 1-2 futbolcu daha alabiliriz. Büyük bir yük altına girdik. En iyi futbolcuları almaya çalıştık. Yaşadığımız olayların ardından gelmeyen oyuncularda oldu. Her şeye rağmen 16 futbolcu ile imzaları attık ve 2 yıllık sözleşmeler yaptık. 2 yıl transfer yapmasak bile eldeki oyuncularımızla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YABANCI KURALI NEDENİYLE SANTRAFOR ALMAYACAĞIZ ”

Yapılan transferlerin maliyeti hakkında da bilgi veren Başkan Uz, “1. Lig’de 7 yabancı futbolcu alabiliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu gelecek sezon yabancı sınırı olacağını ve 4+1 kuralının geleceğini bildirdi. O sebeple yabancı santrafor alsak da kullanamayacağız. En iyisini almaya çalışıyoruz. Bizde transfer yapmak istiyoruz ama bütçemiz belli. 16 futbolcuya verdiğimiz para 16 Milyon TL’yi bulmadı. Büyük paralar harcadık. 5-10 Bin Euro gibi rakamlar için pazarlıklar yaptık. Bazı futbolcular bu sebeple gelmedi. Denizlispor bir markadır. İnşallah bu sene ligde kalacağız” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN ALACAĞIZ KALMAYACAK”

Hedeflerinin borçları bitirmek olduğunu kaydeden Başkan Uz, “Geçmişle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Denizlispor’un borçlarını nasıl eritebiliriz, onu düşünüyoruz. Kulübün borcu için herkesle masaya oturacağız. Ayrıca kimsenin alacağı kalmayacak. Bizi durdurabileceklerini sananlar ve icraya verenler var. Sponsorluklar ve reklam anlamında da bir ekip oluşturuyoruz. Denizli’de halkta bizim arkamızda, kimse merak etmesin” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Toplantıda önemli konulara değinen Uz, “ Göreve geldik ve bazı anlaşmazlıklar, uyuşmazlıklar oluştu. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeniden kongre kararı aldık. Daha güçlü bir ekiple planlı bir şekilde yola çıkmak istiyoruz. Tekrardan adayız, ayrıca 14 olan yönetim kurulu üyesi sayısını da 21’e çıkartacağız” diye konuştu.

“ALTYAPI İÇİN PROJELERİMİZ VAR”

Altyapının da kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Uz, “Yönetim Kurulu olarak bir karar aldık. Denizlili çocuklarımızı altyapıda görmek istiyoruz. Önemli projelerimiz var. Kongreden sonra harekete geçeceğiz. Altyapı olmadan üstyapı olmaz. Taşıma su ile değirmen dönmez. Yeniden yapılanmaya gideceğiz” ifadelerini kullandı.