26 Mayıs Salı günü arefe nedeniyle Denizli genelinde gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak. Denizli merkezde sıcaklıkların 17 ila 29 derece arasında değişmesi beklenirken, Merkezefendi ve Pamukkale’de gün boyunca aralıklarla sağanak geçişleri görülecek. Acıpayam’da sıcaklığın 23 derece, Buldan’da 29 derece, Honaz’da ise 28 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Çameli ve Denizli Kayak Merkezi gibi yüksek kesimlerde ise serin hava dikkat çekiyor. Denizli Kayak Merkezi’nde sıcaklığın 7 ila 17 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Denizli İçin Kritik Rapor
Meteorolojiden Denizli İçin Kritik Rapor
İçeriği Görüntüle

Bayramın Birinci Gününde Sağanak Sürecek

Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 27 Mayıs Çarşamba günü Denizli genelinde gök gürültülü sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre kent merkeziyle birlikte birçok ilçede gün boyu yağış geçişleri görülecek.

Merkezefendi’de sıcaklığın 17 ila 29 derece arasında olması beklenirken, Buldan’da 29 derece, Babadağ’da 25 derece, Çivril’de ise 25 derece seviyelerinde seyredeceği tahmin edildi. Özellikle öğleden sonra kısa süreli ancak etkili yağış geçişlerinin yaşanabileceği değerlendiriliyor.

Bayramın İkinci ve Üçüncü Gününde Hava Serinleyecek

Bayramın ikinci günü olan 28 Mayıs Perşembe günü yağışların etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre Denizli merkeziyle birlikte birçok ilçede kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Merkezefendi’de sıcaklığın 17 ila 28 derece arasında seyretmesi beklenirken, Buldan’da 26 derece, Babadağ’da 23 derece, Çivril’de ise 22 derece sıcaklık öngörülüyor.

Bayramın üçüncü günü olan 29 Mayıs Cuma günü de gök gürültülü sağanak yağış etkisini sürdürecek. Denizli merkezde sıcaklığın 17 ila 28 derece arasında değişmesi beklenirken, Kale’de en yüksek sıcaklığın 21 derece olacağı tahmin edildi.

İlçe İlçe Bayram Havası

Meteoroloji tahminlerine göre bayram boyunca Denizli’nin tüm ilçelerinde ilk üç gün yağışlı hava etkili olacak. Özellikle Acıpayam, Babadağ, Bekilli, Bozkurt, Çal, Çardak, Çivril, Güney ve Kale ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Bayramın dördüncü günü olan 30 Mayıs Cumartesi günüyle birlikte ise yağışlı sistemin etkisini kaybetmesi bekleniyor. Denizli merkezde hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 27 dereceye kadar yükselecek. İlçelerde de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

31 Mayıs Pazar günü ise güneşli ve daha sıcak bir hava bekleniyor. Denizli merkez ve Merkezefendi’de sıcaklığın 30 dereceye ulaşacağı tahmin edilirken, Buldan’da 27 derece, Honaz’da ise 28 derece sıcaklık öngörülüyor.

Bayram Planı Yapacaklara Uyarı

Meteoroloji verilerine göre özellikle arefe günü ile bayramın ilk üç gününde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli şekilde görülebileceği değerlendiriliyor. Yetkililer, bayram ziyaretleri ve şehirler arası yolculuk yapacak vatandaşların ani sağanak, yıldırım ve kısa süreli su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiğini bildirdi.