Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı suçunu önlemek amacıyla istihbarat üzerine harekete geçti. Kamerun uyruklu bir şahsın, Afrika kökenli düzensiz göçmenleri Denizli’ye getirip kısa süreli konaklama sağladıktan sonra Ege Denizi üzerinden yasa dışı yollarla yurtdışına çıkarmayı planladığı bilgisi alındı. 8 Temmuz 2025 tarihinde, Acıpayam ilçesi çıkışında durdurulan bir araçta operasyon gerçekleştirildi.

Denizli Buldan'da motosiklet kazası: İki sürücü ağır yaralandı
Denizli Buldan'da motosiklet kazası: İki sürücü ağır yaralandı
İçeriği Görüntüle

ARAÇTA VE OTELDE ARAMA YAPILDI

Operasyon kapsamında, durdurulan araçta bulunan sürücü ve Kamerun uyruklu organizatör gözaltına alındı. Organizatörün üzerinde sahte pasaport bulunduğu belirlendi. Araçta ve şüphelilerin konakladığı otelde yapılan aramalarda, Senegal, Etiyopya, Kamerun, Eritre ve Gabon uyruklu toplam 11 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yasal kalış hakkı bulunmayan bu kişiler, sınır dışı işlemleri için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi.

ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğümüzce, suçun önlenmesine yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Operasyonda yakalanan iki şüpheli şahıstan, Kamerun uyruklu organizatör adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi. Araç sürücüsü hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.