Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), bölgeye Meslek Yüksekokulu (MYO) kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Protokol, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör tarafından imzalandı. Proje kapsamında, sanayiyle iç içe, uygulama ağırlıklı ve sektörün ihtiyaçlarına doğrudan cevap veren bir eğitim modeli hayata geçirilecek.

Whatsapp Image 2026 01 23 At 14.49.38

PAÜ hastanesinde tehdit ve taciz iddiası: Ses kayıtlarıyla suç duyurusu
PAÜ hastanesinde tehdit ve taciz iddiası: Ses kayıtlarıyla suç duyurusu
İçeriği Görüntüle

TEORİ VE PRATİK AYNI ÇATIDA BULUŞACAK

İmzalanan protokolle Denizli OSB bünyesinde kurulacak Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin eğitim sürecinde üretimle doğrudan temas kurmasını sağlayacak. Bu sayede öğrenciler, mezuniyet sonrası istihdama daha hızlı ve donanımlı şekilde katılabilecek. Modelin, bölge sanayicilerinin uzun süredir dile getirdiği nitelikli iş gücü ihtiyacına da önemli ölçüde çözüm üretmesi hedefleniyor.

Whatsapp Image 2026 01 23 At 14.49.39

“SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN BİR ANLAYIŞLA YETİŞTİRECEĞİZ”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, imza töreninde üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine dikkat çekerek; “Bu protokol ile öğrencilerimizi yalnızca teorik bilgiyle değil, uygulama odaklı ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anlayışla yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Denizli OSB ile kurduğumuz bu güçlü iş birliğinin hem üniversitemize hem de bölgemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Rindera İş ve Yaşam Merkezi binasının bir katında oluşturulacak Meslek Yüksekokulumuzda, iki yıllık eğitimin birinci yılında teorik eğitim, ikinci yılında ise bölgedeki firmaların dahil olacağı uygulamalı eğitim verilecektir. Açılacak bölümler, tamamen Denizli OSB’deki sanayicilerin talep ve beklentilerine uygun şekilde planlanacaktır” dedi.

Whatsapp Image 2026 01 23 At 14.49.38 (2)

“SANAYİYLE TAM UYUMLU, GÜÇLÜ BİR EĞİTİM EKOSİSTEMİ”

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ise mesleki eğitimin bölge için stratejik bir öncelik olduğunun altını çizdi. Baltalı, projeye sağlanan katkılara da dikkat çekerek; “Öncelikle Rindera İş ve Yaşam Merkezi sahibi Muhanver Gözüm’e teşekkür etmek isterim. Meslek Yüksekokulu projemizden bahsettiğimde, binanın bir katını herhangi bir ücret talep etmeksizin tahsis etmeyi kabul etti. Eğitime ve bölgemize önemli bir kazanımda imzası bulunanlardan biridir. Yönetim kurulumuzla birlikte mesleki eğitimi, Denizli sanayisinin sürdürülebilir gelişiminin ve nitelikli üretimin temel taşı olarak görüyoruz. Bölgemizde mesleki eğitim alanında önemli başarılar elde eden DOSTEK Kolejimiz ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimizin ardından, Denizli OSB’ye kazandıracağımız Meslek Yüksekokulu ile sanayiyle tam uyumlu, uygulama ağırlıklı ve çağın ihtiyaçlarına cevap veren güçlü bir eğitim ekosistemi inşa ediyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2026 01 23 At 14.49.38 (1)

“İSTİHDAM GARANTİLİ OLACAK”

Kurulacak MYO’da öğretim gören öğrencilerin yüksek oranda istihdam edileceğini belirten Baltalı; “Bu adımla gençlerimizi yalnızca meslek sahibi yapmakla kalmayacak, onları mezun olur olmaz üretimin ve istihdamın merkezine taşıyacağız. Aynı zamanda sanayicilerimizin uzun süredir ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunmuş olacağız. Hayata geçireceğimiz Meslek Yüksekokulu projesinin, Denizli’nin üretim gücünü daha da pekiştireceğine ve gençlerimizin geleceğine yön veren örnek bir model olacağına inanıyoruz” dedi.

“BÖLGEMİZ İÇİN GURUR DUYULACAK BİR PROJE”

Rindera İş ve Yaşam Merkezi Sahibi Muhanver Gözüm de projeye katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Denizli OSB Meslek Yüksekokulu’nun kente, sanayicilere ve bölgeye hayırlı olmasını diledi. Kurulacak Meslek Yüksekokulu ile Denizli OSB’de üniversite-sanayi iş birliğinin somut ve sürdürülebilir bir modele dönüşmesi, hem gençlerin istihdamına hem de bölge sanayisinin rekabet gücüne önemli katkı sağlaması bekleniyor.