Denizli’de şehir genelinde Cuma ve cumartesi günleri ılık ve parçalı bulutlu hava etkili olurken, pazar gününden itibaren iki gün boyunca il genelinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar belirgin şekilde düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre cuma ve cumartesi günleri yağış beklenmezken, pazar ve pazartesi günleri kuvvetli sağanak yağış il genelinde etkili olacak.
CUMA VE CUMARTESİ PARÇALI BULUTLU VE ILIK HAVA
Cuma günü Denizli genelinde parçalı bulutlu bir hava görülecek. Merkezde gündüz sıcaklığı 24 dereceye kadar yükselirken, gece sıcaklığı 9 derece civarında seyredecek. Cumartesi günü de benzer hava koşullarının etkili olacağı, en yüksek sıcaklığın 25 derece olacağı bildirildi.
PAZAR GÜNÜ KUVVETLİ SAĞANAK DENİZLİ’YE GELİYOR
Pazar günü kent genelinde kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre merkez, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde gün boyu aralıklı sağanak yağış görülecek. Sıcaklıkların 25 dereceden 19–20 derece seviyelerine düşeceği, gece sıcaklığının ise 12–13 derece olacağı açıklandı.
Yüksek kesimlerde yağışın daha soğuk hava ile birlikte etkili olacağı belirtildi. Acıpayam, Çameli, Beyağaç ve Serinhisar’da serin hava hakim olurken; Sarayköy, Honaz ve Buldan’da gün boyunca “şemsiyesiz dışarı çıkılmaması” uyarısı yapıldı.
PAZARTESİ YAĞIŞ DEVAM EDECEK
Pazartesi günü sağanak yağışların il genelinde etkisini sürdüreceği ifade edildi. Merkezde en yüksek sıcaklık 19 dereceye kadar düşecekken, gece sıcaklığı 13 derece olacak. Çivril, Çardak, Bekilli ve Çal gibi iç ilçelerde gündüz sıcaklıkları 16–17 dereceye inecek. Çameli ve çevresindeki yüksek rakımlı bölgelerde ise sıcaklığın 8–14 derece arasında değişeceği bildirildi.




