Deprem haftası kapsamında, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında "Depreme Dirençli Denizli Semineri" düzenlendi. Denizlili sanayicilerin, yerel yönetim temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları yetkilerinin ve Denizli halkının katılım sağladığı seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem felaketi sonrasında yaşanılanlara değinerek, "DSO olarak vatandaşlarımızı depreme karşı bilinçlendirmek ve hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte, Denizli’nin depreme dirençli bir kent haline gelmesi için alınacak önlemler hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Selim Kasapoğlu-5

DEPREME HAZIRLIK YAPMAYANLARI SANDIĞA GÖMMELERINI ISTEDI

Seminere Prof. Dr. Naci Görür’ün sunumu ile devam edildi. Denizli’nin deprem gerçeği ile ilgili çok önemli bilgiler paylaşan Görür, olası bir depremin önüne geçilmesi için gereken adımları anlattı. Denizli tarihinde yaşanılan depremlere de konuşmasında yer veren Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem fayları üzerine oturan 24 ilden biri Denizli. Bu sebeple, dirençli bir kent yapısı oluşturmak ve bilinçlendirme faaliyetleri Denizli halkı için önem teşkil etmektedir. " dedi.

Genç Mucitler Ödülleriyle Buluştu Genç Mucitler Ödülleriyle Buluştu

Soru Cevap

Depremden korkulduğunu belirten Görür; korkmakla işlerin çözülmediğini, korkmayacak duruma gelmek için daha başka işler yapmak gerektiğini vurguladı. Görür insanların kendini yönetmeye talip olanlara "Eğer beni yönetmeye talipsen içinde bulunduğum kentin deprem dirençli olması için gerekli kararlılığın var mı, buna niyetin var mı, böyle bir hazırlığın var mı, ne yapacaksın, bu konuda dersini çalıştın mı?" diye sorması gerektiğini, hazırlık yapmayanları sandığa gömmelerini istedi.

Konumu itibarıyla Denizli’nin topografik yapısının incelenerek, fay ve risk analizlerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Görür, sunumunun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.