Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde mesleki eğitimde öne çıkan DOSTEK Koleji, TEKNOFEST 2025 kapsamında düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda adından söz ettirdi. Kolej, tasarlayıp ürettiği “Ecogreen” adlı elektrikli araçla görsel tasarım kategorisinde Türkiye birinciliği kazanırken, diğer kategorilerde de önemli dereceler elde etti. Liseler kategorisinde 411 takım arasından seçilen 25 finalistten biri olan DOSTEK, 24-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada Denizli’yi temsil etti.

Evini yangından korumak isterken kalp krizi geçirdi
Evini yangından korumak isterken kalp krizi geçirdi
İçeriği Görüntüle

A W530020 03

ECOGREEN İLE GÖRSEL TASARIMDA ZİRVE

DOSTEK Koleji’nin Ecogreen Enerji Holding A.Ş.’nin ana sponsorluğunda geliştirdiği “Ecogreen” aracı, görsel tasarımda estetik ve yenilikçi yaklaşımıyla jüriyi etkiledi. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu’nun da desteklediği proje, 2023-2024 yıllarında da aynı kategoride birincilik kazanmıştı. Bu yıl da başarısını sürdüren ekip, özgün tasarımıyla Türkiye’nin en iyisi olmayı başardı.

ÇOK YÖNLÜ BAŞARI: BİRDEN FAZLA KATEGORİDE DERECE

DOSTEK Koleji, görsel tasarımın yanı sıra yarışmanın diğer kategorilerinde de dikkat çekici sonuçlar aldı. Hız/İvmeleme ve Elektronik Donanım kategorilerinde Türkiye ikinciliği elde eden ekip, Enerji Verimliliği, Danışman/Takım ve Performans (Verimlilik) kategorilerinde ise üçüncü oldu. Ayrıca ADAS (İleri Sürüş Destek Sistemleri) ve Drag kategorilerinde de ikinci sırayı alarak toplamda beş farklı kategoride dereceye girdi.

A W530020 04

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERDEN ORTAK ÇABA

DOSTEK Koleji’nin elektrikli aracı, öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla tasarlanıp üretildi. Projenin ulaşım sponsorluğunu Çoban Tur firması üstlenirken, ekip yoğun bir hazırlık sürecinin ardından TEKNOFEST’te mücadele etti. Kolej, 250 kişilik kontenjanına bu yıl 10 katı başvuru alarak eğitimdeki popülerliğini de kanıtladı.

DENİZLİ OSB’DEN TAM DESTEK

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, DOSTEK Koleji’nin başarısını değerlendirdi. “DOSTEK Kolejimizin, TEKNOFEST gibi Türkiye’nin en prestijli teknoloji platformlarından birinde üç farklı kategoride dereceye girmesi bizler için büyük bir gurur kaynağıdır,” dedi. Baltalı, “Gençlerimizin bu denli yenilikçi, üretken ve vizyoner projeler ortaya koyması; onları sadece birer öğrenci değil, aynı zamanda geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve liderleri olarak görmemizi sağlıyor. Denizli OSB olarak, nitelikli eğitimi ve teknolojik gelişimi desteklemeye, gençlerimizin yanında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.