Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu,  ilçelerde faaliyet gösteren TOBB'a bağlı oda ve borsaların temsilcileri katıldı.

Oda Başkanları adına açıklamayı Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili yaptı. “Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz” diyen Tefenlili, “

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz” diyerek sözlerini sürdürdü.

KENDİ FİRMASIDA İNDİRİME GİDECEK

Kendi firmasının da indirime katılarak enflasyonla mücadeleye destek vereceğini açıklayan Tefenlili, “Bu süreçte hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de, tüm Oda-Borsa üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kendi firmamda bu süreç içerisinde yer alarak indirimle enflasyona mücadeleye destek verecektir” dedi.

DENİZLİ KENDİSİNİ GÖSTERECEK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’da Denizlili birçok firmanın indirim kampanyasına katılarak enflasyonla mücadeleye destek vereceğini inancının tam olduğunu belirterek şunları söyledi, “Denizli iş dünyası olarak bizler de her zaman olduğu gibi enflasyonla mücadele konusunda da devletimizin, milletimizin yanındayız. Ekonomik anlamda tam bir mücadele içinde ola ülkemize en güçlü desteği yine, esnafı, tüccarı, çalışanı, üreteni, tüketeni olarak bizler vereceğiz. Samimi duygularla başlatılan ve iş dünyasının desteği ile daha da anlam kazanacak bu kampanyanın başarıya ulaşacağını ve enflasyonun dizginleneceğine, bu süreçte Denizli iş dünyasının en önde yer alacağına inancım tamdır” dedi.