200 bin kişinin istihdam edildiği Denizli’nin istihdam seferberliğinde de öncü olduğunu aktaran Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilk istihdam seferberliğinde 2017 yılında artı 20 bin istihdam sağlamayı başaran Denizli’nin şuan içinde artı 3 bin 500 hedefine yaklaştığını duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, istihdam, üretim ve pazarlama zincirini en iyi şekilde değerlendiren Denizli’nin uluslararası ticarette de gerçekleştirdiği akımlarla, ekonomide sürdürülebilir kalkınmasıyla Türkiye için örnek ve lider şehir konumunda olduğunu söyledi. Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın birlikte hazırladığı İstihdam Seferberliği Denizli Buluşması Toplantısı’na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu’da katıldı. Oda Başkanları programda Denizli iş dünyasına seslenerek, istihdam seferberliğini destekleyip, içerisinde yer almaları, istihdama ve ülkenin kalkınmasına katkı sunmaları istendi. Ayrıca Denizli’nin potansiyel gücü ve başarısı aktarıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptı. Başkan Erdoğan, “Taş üstüne taş koyup, bir kişiye, bir eve daha iş ve aş olmak için var gücümüzle sürdürdüğümüz bir kampanyadır!” diyerek özetlediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine, Denizli’deki oda ve borsalar olarak sahip çıktıklarını vurguladı. Denizli’nin girişimciliği ve çalışkanlığıyla, her zaman takdir topladığını aktaran Başkan Erdoğan, “Ülkemizin ilk 10 ihracatçısından, en büyük 8 ekonomisinden biriyiz. Her yıl ortalama 25 şirketimizle, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı firması ile Anadolu'nun en büyük 1000 şirketi sıralamalarında yer alıyoruz. Tekstilin anavatanıyız. Bizler, hep beraber, her yeni gün, en azından +1 istihdam daha sağlayabilmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha güçlü bir ülkede daha iyi bir gelecek görebilmeleri için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. 2017'deki ilk İstihdam Seferberliği'nde, Denizli’de20 bin kişilik istihdam artışı sağladık. Cumhurbaşkanımızın yeni başlattığı 2019 İstihdam Seferberliği'nde de Mart ayı sonuna kadar olan 3 aylık dönemde 3.500 kişilik istihdam sağlamayı hedefledik,bunu da gerçekleştirmek üzereyiz. Bir fazla istihdam için her işletmeye ulaşıp,her kapıyı çalmaya çalışıyoruz. Bizim seferberliğimiz, göreve geldiğimiz günden bu yana kesintisiz devam ediyor. Girişimcilik ve mesleki eğitimler verdik; veriyoruz. İstiyoruz ki, insanlarımız iş güç sahibi olsun; bir mesleği olsun hatta iş kurup istihdama katkı sağlasın! Her yıl, girişimcilik eğitimlerimizden2000’e yakın mezun veriyoruz. Bunların yüzde 10'undan fazlası iş kuruyor ve iş yeri açıyor; en az +1 de istihdam sağlıyor. Burası Denizli; burada daha çok iş var. Burası Türkiye; burada iş var. Ve biliyoruz ki, Türkiye varsa biz de varız; ülkemiz ve ekonomimiz güçlüyse, biz de güçlüyüz”  dedi.

KADIN İSTİHDAMINDA DA DENİZLİ DAMGASI

“İstihdamın bir ülkenin kalkınmasında oynadığı rol, tartışılmaz” diyerek sözlerine başlayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, şunları söyledi: “Özellikle kadın istihdamının, ülkenin geleceği için taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz. Denizli’deki 200 bin çalışanın, yüzde 51’i kadındır. Tekstil sektöründeki 55 bin çalışanımızın, yüzde 36’sıda kadındır. Bu memlekette kadının yeri farklıdır. Kadınlar farklıdır; kadının değdiği yer de farklıdır. Biz Denizlililer, kadınları özel bir yerde tutuyoruz. Emek yoğun imalat sektörlerimiz sayesinde, Denizli olarak kaliteli ve sürdürülebilir istihdam yaratıyoruz. İstihdamımızı artırmamızın, hem il hem de ülke ekonomisinde katkı sağlamamızın yolunun da yatırımdan geçtiğini biliyoruz.”

“TARIMDA DA VARIZ”

Denizli’de tekstil, mermer ve metal sektörlerinin yanı sıra tarıma dayalı gıda sektörünün de hızla büyüdüğünü belirten Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Tarım potansiyelini daha da arttırmamız gerekiyor. Denizli’ye Jeotermale Dayalı Sera Organize Sera Bölgesi’nin kazandırdık; yatırımcılarımıza, yerlerini Nisan ayında vereceğiz. Bunun akabinde Tarıma Dayalı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması gerekiyor. Çünkü, Denizli’mizde adında gıda geçen 1890 işletmemiz var. Bunları bir organize sanayide toplayıp ihracat yapabilir hale getirmeliyiz.” dedi. Tefenlili, istihdam desteklerinin çok önemli olduğunu da belirterek, iş insanlarını seferberlik teşviklerinden yararlanmaya davet etti.

“DENİZLİ’Yİ KUTLUYORUM”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Denizli’nin tarihi ve ekonomisiyle özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Cumhuriyetle birlikte Denizli, müteşebbis yönünü keşfetti. İhracata dayalı sanayileşmeyle, ismini marka yaptı. Tekstil, mermer, gıda, yem, ambalaj, bakır mamulleri ve turizm başta olmak üzere, pek çok sektörde, dünya ile rekabet eder hale geldi. Öyle ki, havlu ve bornozda tüm dünya Denizli’yi tanıdı. Öte yandan, Denizli’nin bir şansı da buradaki özel sektörümüzün, birbirinden başarılı ve çalışkan üç başkanımız tarafından temsil edilmesidir. Yürekleri Denizli için çarpan Sanayi Odası Başkanımız Müjdat Keçeci kardeşimi, Ticaret Odası Başkanımız Uğur Erdoğan kardeşimi ve Ticaret Borsası Başkanımız İbrahim Tefenlili kardeşimi kutluyorum. Bu toplantıyı hep birlikte organize ederek, üyelerimizin en iyi şekilde bilgilenmesini sağladıkları için de Denizli, Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas’takiodalarımız ile borsalarımızın yönetimleri ile çalışanlarını, ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

“DENİZLİ ÖRNEK BİR KENT”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’da konuşmasında Denizli’nin üretken, girişimci bir ruh taşıdığını belirterek, “Sizler, işveren olarak, zorlukları biliyorsunuz. Denizli iş insanlarının, girişimci ve çalışkan olduğuna her yerde şahit oluyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden biri, Denizli’nin ülkemiz ihracatındaki payıdır. 2002 yılında 680 milyon dolar olan Denizli ihracatı, 2018 yılında 3,1 milyar dolar yükselmiş. 2002’de aktif sigortalı 250 bin iken, bugün 300 bini aşmış durumda. Bunlar, bize Denizli’nin ne derece büyük bir girişimci ruha sahip olduğunu gösteriyor. İstihdam, üretim ve pazarlama zincirini en iyi şekilde değerlendiren Denizli, uluslararası ticarette de gerçekleştirdiği akımlarla, ekonomide sürdürülebilir kalkınmada Türkiye için örnek ve lider şehirlerimizden birisidir. Şehirlerimizin oluşturduğu dinamizm sayesinde de ekonomimiz, 17 yıldır büyüme eğrisini sürdürmekte… 2002’den bu yana, yıllık 5,6 büyüme ortalamasına ulaştık.” dedi