Denizli Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen “Denizli’de Herkes İçin Konut Desteği” proje tanıtım toplantısına Halkbank, Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ile Yapıkredi Bankalarının temsilcileri, Denizli’de çok sayıda müteahhitlik firmasının yetkilisi katıldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ev hayali kuran ancak yüksek faizle bu hayali gerçeğe dönüştüremeyen Denizlililerle, elinde konut stoku biriken müteahhit firmalara müjde içeren projeyi açıkladı.

Denizli’de herkese Konut

Oda olarak önemli bir köprü görevi olmayı başardıklarını belirten Erdoğan, “İnşaat sektörüne mensup üyelerimizin, alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için, son derece önemli olduğuna inandığımız bir kampanya başlatıyoruz. Denizlimizde bugün itibarıyla tamamlanmış veya tamamlanmakta olan, satışa hazır bekleyen yaklaşık 3 bin adet konut var. Odamız, ilimizde oluşan konut stokunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktı. Odamızda ikame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitlerinin bulunduğu 3’nolu meslek komitemiz ile yönetim kurulumuzun uhdesinde, 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.Buradaki temel hedef, yüksek faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya, çare olmak. Kampanyamız özetle, hali hazırdaki büyük inşaat firmalarının kendi bünyelerinde finanse ederek çeşitli kampanyalar adı altında piyasaya sunduğu satış ve pazarlama yönteminin, Denizli Ticaret Odası eli ile daha alt ölçekte iş yapan firmalara da ulaştırılmasıdır. Bu sayede, sektör aşağıdan yukarıya yeniden dinamizm kazanacaktır.Kampanyamızda, Denizli Ticaret Odası’nın herhangi bir kefilliği ya da taahhüdü söz konusu değildir!Kampanyamız, elinde 5 adet satılık konut bulunan müteahhit ile 500 adet satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır” dedi.

FAİZLER 0,98’E ÇEKİLİYOR

Konut alacak vatandaşların dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyaya destek veren ilgili banka ve finans kuruluşlarından 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edeceğini vurgulayan Erdoğan, “ Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasında ki anlaşmayla belirlenecek. Bu noktada Odamız ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konu olmayacaktır. Kampanyamız sayesinde, ilimizde satış için bekleyen konutların %10’luk kısmına bile yol açabilmek bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira böyle bir oran, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir.Denizli Ticaret Odası olarak bu çalışmaya başladığımızda, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştük. Bugün aramızda bulunan Halkbank, Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ile Yapıkredi Bankaları, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür ederim.Kampanyamızın Denizli’mize ve sektörümüze fayda getirmesini diler, katılımınız için her birinize tekrar teşekkür ederim” dedi.