Denizlili sanayicilerin, 2021 Haziran ayında 461 milyon 337 bin dolarlık ihracat yaptığını söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “İhracatta, geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 88’lik bir artış yakaladık. Yılın ilk yarısındaki ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 arttı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 6 aylık ihracatımız 2 milyar 138 milyon 605 bin dolar oldu” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ihracatta geçen yıla oranla yüzde 88’lik bir artış oranı yakaladıklarını ifade etti ve Denizli sanayisi olarak ilk kez 4 Milyar Dolar bandını geçebileceklerini söyledi.

“4 MİLYAR DOLARI AŞABİLİRİZ”

Erdoğan aynı ivmenin sürmesi halinde ilk kez 4 Milyar Dolarlık ihracatı yakalayabileceklerini söyleyerek, “ 4 Milyar Doları aşabiliriz. Denizli olarak, yılın ilk 6 ayında 169 ülkeye ihracat yaptık. İhracatımızda ilk üç ülke İngiltere, ABD ve Almanya oldu. İngiltere’ye ihracatımızda yüzde 128, ABD’ye ihracatımızda yüzde 113, İtalya’ya ihracatımızda yüzde 73, Fransa’ya ihracatımızda ise yüzde 63 artışa imza attık. Haziranda Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracatımız da yüzde 59 arttı. İlk 6 ayda en fazla ihracat yapan sektörümüz tekstil ve konfeksiyondaki artışımız yüzde 51’i buldu. Oransal olarak en fazla artış ise yüzde 85 ile elektrik elektronikte. Onu yüzde 82 ile çelik, yüzde 80 ile demir ve demir dışı metallerdeki ihracatımız izledi. Yılın ilk yarısında Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracatımızdaki artış ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48’e ulaştı” ifadelerini kullandı.

Güçlü sanayisi ile Türkiye’nin lokomotif kentleri arasında yer alan Denizli; 2020 yılında; 3 Milyar 191 Milyon Amerikan Doları; 2019 yılında ise 3 Milyar 183 Milyon Amerikan Doları'nı geride bırakmıştı.