DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Almanya programının ikinci gününde, beraberinde Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve DTO Meclis Üyesi Öztürk Taştan ile, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya'yı ziyaret etti; Avrupa'daki gurbetçiler ile iş birliğini, ayrıca Denizli’den Almanya'ya ihracatı artırmanın yollarını istişare etti. Başkonsolos Kaya’nın Denizli’nin kafilesiyle Anuga Fuarı’na damga vurduğunu söyleyip tebrik ettiği Başkan Erdoğan, ziyaretiyle ilgili olarak “Köln Başkonsolosumuz sayın Turhan Kaya'ya iş insanlarımıza, Almanya'daki işlerinde bürokrasinin azaltılmasında yardımcı olduğu için teşekkür ettik. Onlar, bizlerin buradaki eli, gözü, kulağı; en büyük yardımcımız ve en önemli rehberimiz” dedi.

 AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK TÜRK FABRİKASI EGETÜRK’Ü İNCELEDİLER

 DENİZLİ’YE YATIRIM ÇAĞRISI

Erdoğan, Egetürk’ün Denizli’ye de yatırım yapmasının kendilerini son derece mutlu edeceğini belirterek, “Yeni tesisleriyle daha da büyümesini temenni ettiğimiz bu dev markayı en kısa zamanda şehrimizde de görmek isteriz. Bizlere örnek tesislerinizin kapılarını açmanız ve tüm çalışanlarınızla kafilemize gösterdiğiniz samimiyet, sıcaklığınız ve yakın ilginizden dolayı da teşekkür ederiz” diye konuştu.

ÖRNEK TÜRK YATIRIMCI KARDEŞLERE ZİYARET

DTO üyelerinden oluşan kafile, Türk yatırımcılar Algin ve Anil Artar kardeşlerin uluslararası markası, tamamen otomatik bir sistemle çalışan, Altın Gıda Ödüllü Artar Brot GmbH ekmek fabrikasını da ziyaret etti. Örnek yatırımı yerinde görüp inceledi. Sahiplerinden kalite yönetim sistemleri, işletmeleri ile sektörleri hakkında bilgi aldı.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Denizli Ticaret Odası’nın gıda ve içecek sektöründeki üyelerinden oluşan kafile, akşam yemeğinde, Avrupa’daki Türk Alman iş insanlarıyla da bir araya geldi. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada, “Denizli’miz ve hemşehrilerimizin yurt dışında da en iyi şekilde temsil edilmesi, uluslararası pazarlardan hak ettiğini alması için verdiğimiz mücadeleyi el birliğiyle dünyanın dört bir yanında kesintisiz sürdüreceğiz” dedi. Denizli Milletvekili Şahin Tin ise “Biz de firmalarımızı destekleyerek ticaretimizin gücüne güç katan Denizli Ticaret Odamıza, Uğur Erdoğan Başkanımız ile beraberindeki DTO heyetinde yer alan iş insanlarımıza, gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bir kez daha gördük ki Denizli’miz tek yumruk halinde; her alanda başarıyı yakalamaya kararlı. Bizler de sizlerin her platformda yanındayız” dedi.