DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, güne DTO Meclis Üyesi ve Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAY-KOOP) Denizli Bölgesi Başkanı Mehmet Varol’un konuğu olarak başladı. Birlik Başkanı Varol, Başkan Erdoğan’ı Denizli’nin tarım potansiyeli ve kooperatifleriyle ilgili bilgilendirdi. Varol, “Birliğimizde Denizlili üreticilerimizin emeğini korumak ve değerlendirmek için çaba sarf ediyoruz. 76 kalem tarımsal ürünü hazırlayıp iç piyasaya sürüyoruz. Son dönemde çeşitli internet siteleri üzerinden online satışa da başladık” dedi. Varol ayrıca, konuğu DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a hem nezaketi hem de takdirle takip ettiklerini dile getirdiği çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Erdoğan daha sonra, Denizli Ticaret Odası’nın 1. Meslek Komitesi Üyesi Seras Temizlik'in sahibi Ramazan Sözgen ile Denizli Ticaret Odası’nın 1. Meslek Komitesi Başkanı Beltan İthalat ve İhracat Ticaret Ltd. Şirketi'nin sahibi Betül Lerzan Tan'ın misafiri oldu. Ayrıca, aynı komitede yer alan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özel Denizli Empati Danışmanlık ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nin sahibi Kemal Tuncer ile uzman ekibini de ziyaret etti. Sektörleriyle ve işleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunup, pandemi sürecindeki faaliyetlerinin ayrıntılarını paylaştı.

ESNAFI DA İHMAL ETMEDİ

Başkan Erdoğan, ziyaretlerinde üyeleri ile esnafı da ihmal etmedi… Altıntop, Değirmenönü, Sırakapılar ve Mehmetçik mahallelerinde faaliyet gösteren işletmelere uğradı; hâl hatır sorup işlerinin durumu hakkında bilgi aldı. Forum Çamlık AVM karşısında paket servis ve 'gel al' şeklinde hizmet veren Nimet Döner’in çalışanları ile sahiplerinden Erol Koşarhan'ı, Sırakapılar’daki genç girişimcilerden Hisar Ofis Büro Mobilya’nın sahibi Ali Osman Yayla'yı, Altıntop Mahallesi Eflatun Sokak’taki kafelerden Kahve Modası’nın sahipleri Aynur ve Şeref Acar çiftini, Saltak Caddesi’nde Yıldız Oto Musıc’in sahibi Ahmet Yıldız’ı, Çıtır Fırın’ın personelini ve Extravagant Sıradışı Meze Evi sahipleri ile çalışanlarını iş yerlerinde ziyaret ederek hayırlı işler diledi. İşverenlerden sektörleriyle ilgili düşüncelerini dinledi.

Bu ziyaretlerinde, pandemi sürecinin zorlu geçtiğini bildiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, bu süreçte Denizli Ticaret Odası olarak salgının ticari hayata etkilerini azaltmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Bugüne kadar yaptıklarını anlattı; üyeleri ile esnafın talep ve önerilerini dinleyip not aldı.

Gittiği yerlerde işverenlere Nefes Kredisi hazırlıkları hakkında da bilgi veren Başkan Erdoğan, “Esnafımızın her koşulda ve her daim yanındayız. Bugün olduğu gibi pandemi döneminde de hiç durmadık; üyelerimizi iş yerlerinde ziyaret ettik, ediyoruz ve dinliyoruz. İstek ve sıkıntıları ile çözüm önerilerini tek tek not alıyoruz. Bu süreçte esnafa verilen hibe destekler çok önemliydi. Ziyaretlerimizde yeni açıklanan destek paketinin ayrıntılarını anlatıyoruz. Şimdi size de bunları anlatmaya geldik. Varsa sorularınızı cevaplamak istedik. Bunun yanı sıra Denizli Ticaret Odası olarak bizler de bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve borsalar Birliğimizin himayesinde yürüteceğimiz Nefes Kredisi hazırlıklarına başladık. Onu da kısa zamanda uygulamaya geçireceğiz. Sizlere o müjdeyi de vermek istedim” diye konuştu.

ESNAF “HATIRIMIZIN SORULMASI, BİZİ SEVİNDİRİYOR” DEDİ

Başkan Erdoğan’ın girdiği iş yerlerindeki esnaf, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Bu zor süreçte de ayağımıza kadar gelinmesi, hatırımızın sorulması bizi sevindirdi. Bizim kapımızı da çaldınız, mutlu ettiniz; çok teşekkür ederiz. Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Başarılı buluyor ve kolaylıklar diliyoruz” dedi.