Denizli’nin öncü eğitim kurumlarından olan Teknokent Koleji ile Özel Denizli Bitek Koleji arasında stratejik iş birliği kararı alındı. Teknokent Koleji Kurucusu İsmet Akbeyaz ve Özel Denizli Bitek Koleji’nden Metin Oktay Çopur, yapılan iş birliğinin hayırlı olmasını diledi.

Teknokent Koleji Kurucusu İsmet Akbeyaz ile Özel Denizli Bitek Koleji’nden Metin Oktay Çopur, iki kurum arasında aldıkları stratejik iş birliği kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“MEVCUT KURUM KAPASİTESİ VE TEKNOLOJİ ALTYAPILARI GELİŞTİRİLECEKTİR”

“Ülkemiz sürekli ve hızlı bir şekilde büyümekte” diyen Teknokent Koleji Kurucusu İsmet Akbeyaz, “ “Ülkemiz bölgesinde ve dünya ölçeğinde önemli bir aktör konumuna gelmektedir. Gelişim sürecinin devam edebilmesi, yenilikçi ve girişimci fikirlerle desteklenerek, Endüstri 4.0 temelli ‘inovatif Öğrenme Modeli’ni uygulayan okul yapılarının kurulması ile mümkün olacaktır. Değişim, yaşam şekillerine bağlı olarak üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yoğun bir şekilde kendini hissettirmektedir. Kalıpların değiştiği günümüzde geleceğin bireylerini, salt geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla sürdürmenin mümkün olmadığı hakikatinden yola çıkarak çocuklarımızı yarınların dünyası için beceri ve donanım kazanımlarını sağlayacak şekilde bir eğitim modeli uygulanmalıdır. Yüksek teknoloji eğitimini ulusal ve uluslararası partnerlerle geliştiren Teknokent Kolejlerimiz, öğrencilerini ulusal ve uluslararası temel beceri ve yetkinliklerini kazanmayı, etik değerlere sahip yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil insan yetiştirmeyi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’nin 33 iline dağılmış, 43 eğitim kampüsü ve 28 bin öğrenci kapasitesi ile eğitim faaliyetini sürdüren Teknokent Kolejleri ile Özel Denizli Bitek Koleji iş birliği yapma kararı almış ve yapılacak iş birliği kapsamında mevcut kurum kapasitesi ve teknoloji altyapıları geliştirilecektir. Ayrıca bu iş birliği kapsamında ortaya konacak yeni eğitim ekosistemi, özellikle Denizli ve ülkemiz için rol model olacaktır. Yaptığımız iş birliğinin ülkemize eğitim camiamıza öğrenci ve öğretmenlerimize başarı getirmesi dileğimle” ifadelerini kullandı.

Teknokent Koleji Kurucusu İsmet Akbeyaz ile Özel Denizli Bitek Koleji’nden Metin Oktay Çopur, iki kurum arasında aldıkları stratejik iş birliği kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“AMACIMIZ EĞİTİM ADINA ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMAKTIR”

Özel Denizli Bitek Koleji’nden Metin Oktay Çopur ise, “ Özel Bitek Koleji olarak 2018 yılında Teknokent Kolejleri ile benzer sebeplerle yola çıktık. Bitek Kolejini kurarken öncelikli amacımız, hangi kariyeri ve mesleği seçerse seçsin öğrencilerimizin, okulumuzda edindikleri beceriler ile daha başarılı ve tutku ile yapacakları bir işe sahip olmalarını sağlamaktır. Bu amaca yönelik nitelikli meslek erbabı, iş insanı, mühendis, uzman yetiştirmektir. Kurulduğu günden bu yana gelişen BİTEK Koleji, bu yolda bireysel olarak önemli bir mesafe kat etmiştir. Bugünden itibaren, kuruluş amacımıza daha hızlı ve emin adımlarla yürümek için; ulusal ve uluslararası çözüm ortaklarıyla birlikte geliştirdikleri projelerle hem kendi öğrencilerine hem de eğitim camiasına ilham veren, vizyonlarını geliştiren bu önemli kurum ile, Teknokent Kolejleri ile işbirliği yapacağız. Devletimizin ve bakanlığımızın teknik lise eğitimine verdiği önem ortadadır. Ülkemizin geleceği, bu eğitimi yurdun en ücra köşelerine kadar ulaştırarak, nitelikli iş insanı yetiştirmeye bağlıdır. Bu noktadan hareketle amacımız ve arzumuz; gücümüzü Teknokent ile birleştirerek ve onların kurumsal ve teknik desteğini alarak, eğitim adına üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaktır. Bu işbirliğinin Denizli'mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.