Bölge elemeleri Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bölgede; Afyon, Aydın, Burdur, Isparta ve Uşak’tan 48 liseden birer öğrenciyi ağırlandı. Olimpiyatta öğrenciler, 4 saat boyunca ter döktüler. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Ulusal ve yerel prestijimiz açısından önemli bir organizasyon olduğu düşüncesindeyiz. İyi bir şey yapmak kadar, yapılan iyi şeylerin değerini bilmek de önemlidir. Denizli'de felsefe alanında on yıldır ciddi bir çalışma gerçekleştirerek Türkiye üçüncülüğü, beşinciliği, yedinciliği, onunculuğu, on ikinciliği gibi önemli sayılabilecek başarılara imza attık. Okulumuzda bugün Afyon, Aydın, Burdur, Isparta ve Uşak’tan gelen lise öğrencilerini, öğretmenlerini ve ailelerini misafir ettik. Okulumuz ulusal bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamaktadır” dedi.

Olimpiyatta İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinin girişinde Abdulkadir Uslu ve Hakkı Uslu kardeşlerin "Hayata Dair" adlı karikatür sergisi açıldı. El sanatları öğretmeni Nazan Dura ve öğrencilerinin yaptığı Kızılcabölük kumaşından yapılan ürünlerin standına yer verildi. İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan topluluk müzik dinletisi sundu.

Olimpiyatın kapanış bölümünde katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere olimpiyat katılım sertifikası, Türkiye Felsefe Kurumu madalyaları ve günün anısına yaptırılan plaketler protokol tarafından verildi.

Felsefe Olimpiyatın amacı: Öğrencilerin, yaratıcı düşünmesi ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlamak ve okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılıyor.