Merkezefendi Barbaros Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları, şube müdürleri, 19 ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri hazır bulundu.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin değerlendirildiği toplantıda Müdür Oğuz konuşmasında  “2017-2018 eğitim-öğretim yılı ilk dönemi başarılı bir şekilde tamamlandı. Hedefimiz 2023 Türkiye’sine yakışır bir Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü inşa etmektir.  Hükümetimizin, Bakanlığımızın ve hayırseverlerimizin desteği ile olağan üstü bir çalışma sergiledik. Şuanda geldiğimiz nokta itibari ile sadece nicelik değil nitelik olarak da son derece önemli çalışmalara imza atmaktayız. Eğitim yöneticileri olarak görevlerimizi yerine getirirken büyük yükümüz var. Biz insan yetiştiriyoruz. İşimiz sevgi işi sabır işidir. Okul kantinlerimiz çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmesinde ilk basamaktan biridir. Hijyen ve sağlıklı gıdaların olması buranın olmazsa olmazlarıdır. Pansiyonlarımız da aynı önem noktasında yer almaktadır. Her daim şunu dile getirmekteyim. Bir okulun yeni olması önem arz etmez. Önemli olan bakımlı ve temiz olmasıdır. Okuyan ve araştıran nesiller yetiştirmek istiyoruz. Yalnız son yüzyılın en önemli bağımlılığı haline gelen teknoloji bağımlılığı büyük tehdit unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağımlılık nesillerimizde hem okumayı hem de araştırmayı köreltmektedir. Teknoloji bağımlılığı ile mücadelenin en önemli adresi okullardır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz toplantının devamında yapılan çalışmalar ve Denizli ilinin eğitim açısında geldiği son nokta hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

“HEDEFİMİZ TÜM OKULLARIMIZIN TEKLİ ÖĞRETİME GEÇMESİ”

Denizli’de 41 ilköğretim okulunda ikili eğitim yapılmakta iken 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1.dönemde 9 okulda normal eğitime geçilmiştir. İkinci dönemde 7 okulu normal eğitime geçerek, 25 okul kalmış olup, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle 10 okul normal eğitime geçti. İkili eğitimde olan 11 okulu da tekli eğitime geçirme çalışmaları devam etmektedir.

“16.279 ÖĞRENCİMİZİ TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA TAŞIYORUZ”

2017-2018 eğitim öğretim yılında; 7.560 İlkokul-Ortaokul Öğrencisi, 7.167 Ortaöğretim Öğrencisi, 1.529 Özel Eğitim Öğrencisi olmak üzere 983 yerleşim biriminden 369 Taşıma Merkezi Okullara 1.252 araç ile 16.279 öğrenci taşınmaktadır. 14.727 öğrencinin de devlet tarafından Taşımalı Eğitim kapsamındaki öğrencilere öğle yemeği verilmektedir.

“76 ÖĞRENCİMİZE EVDE EĞİTİM HİZMETİ VERİYORUZ”

Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir ferdi yoktur” sözüyle yola çıkarak; çeşitli rahatsızlıklarından dolayı okula devam edemeyen 76 öğrenci evde eğitim hizmetinden yararlanmaktadır. Hastanede çeşitli rahatsızlıklarından dolayı tedavi gören ve okula gidemeyen 112 öğrenci Hastanede Yatarak Eğitim Hizmetinden yararlanmaktadır.