İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı açıklamada, “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını yoğun bir çalışma temposuyla sağlık, mutluluk ve heyecanla bitirmiş bulunmaktayız. Yoğun geçen sürenin sonunda başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hak ettikleri tatilde dinlenip, mezun olan öğrencilerimiz bir üst eğitim-öğretim için, devam edenler bir üst sınıf için enerji depolayacaklardır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 784 okul/kurum, 14.355 öğretmenimiz, 187658 öğrenci ile eğitim dönemini başarıyla bitirdik.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız.  Çünkü Büyük Önder’in dediği gibi ‘Bir Ülkenin Geleceği, O Ülke İnsanı’nın Göreceği Eğitime Bağlıdır.’ Sizlerde her  türlü fedakârlığı ve özveriyi ortaya koyarak kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, emeklerinizden dolayı teşekkür ediyor, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir tatil diliyorum.

Kıymetli veliler;

Eğitimin temel taşlarından biri olduğunuzu unutmayınız. Sizler ne kadar bilinçli, anlayışlı yol gösterici, ufuk açıcı olursanız çocuklarımız da o denli başarılı olur. Çocuklarımızın başarılarına ortak olduğumuz gibi varsa bir başarısızlıkları onlara da ortak olmalıyız. Yıkıcı, yargılayıcı, özgüven zedeleyici bir üsluptan kaçınmalıyız. Sevgi, şefkat ve ilgi ile çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur.

Sevgili öğrenciler;

Sizden beklentimiz; Vatanını milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. Şanlı geçmişimizi çok iyi bilmeli ve çok daha iyi bir gelecek inşa etmenin çabası içerisinde olmalısınız. Şüphesiz ki bu karneler sizlerin kişiliğini ölçmüyor. Sadece bir yıllık çalışmalarınızın karşılığında bir değerlendirme cetveli aldınız. İnanıyorum ki eksiklerinizi görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha verimli çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Tatilinizi en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum.

Tüm okul müdürlerimize, çok değerli öğretmenlerimize, anne-babalara, okul aile birliği yönetici ve üyelerine, eğitime gönül veren tüm paydaşlarımıza Denizli’nin eğitimde yükselen ivmesine verdikleri özverili katkıdan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.