Toplantı, Fakülte Dekanı ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Soylu’yla birlikte kurul üyesi olan öğretim üyeleri, öğrenci temsilcisi ve kurulun diğer üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının fakülte dışından katılımcıları ise Askon Demir Çelik Kurumsal İletişim Yöneticisi İsmail Serbest, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi TRT Denizli İl Temsilcisi Murat Demirbilek ve AUY Medya kurucusu yayıncı Ümit Yakuphan oldu. Toplantının açılışı, 2021 yılındaki kurul toplantısının değerlendirilmesiyle yapıldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde okutulan derslerin içeriği, yeni ders önerileri, üniversite-sektör iş birliği, uygulama olanakları, staj imkanları ve fakülte bünyesinde son yıldaki gelişmeler ele alındı. Yıllık değerlendirmenin ardından gündem maddeleri çerçevesinde birçok konu başlığı altında görüş alışverişinde bulunuldu.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fakülte Danışma Kurulu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Danışma Kurulu toplantısı fakülte binasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bakan Yusuf Tekin Açıkladı: 1 Nisan’da Okullar Tatil Bakan Yusuf Tekin Açıkladı: 1 Nisan’da Okullar Tatil

‘‘7+1 EĞİTİM MODELİ, ÖĞRENCİ-SEKTÖR İLİŞKİSİ BAĞLAMINDA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KATKI SAĞLAYACAK BİR SİSTEM’’

Toplantının öne çıkan konularından biri 7+1 eğitim sistemi oldu. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin son ders dönemi olan 8. yarıyılda, 7+1 sistemi ile sektörde bir dönem staj yaparak mezun olmadan önce gerçek iş yaşamındaki uygulama ve işleyişi deneyimlemesi adına önemli bir sistem olacağına dair öngörüler dile getirildi. Kurul üyelerinden İsmail Serbest, Ümit Yakuphan ve Murat Demirbilek 7+1 eğitim modelinin öğrenci – sektör ilişkisinin güçlendirilmesi bağlamında önemli ölçüde katkı sağlayacak bir sistem olduğunu belirtti. Sistemin hayata geçirilmesi durumunda hem öğrencinin hem de işverenin kazanç sağlayacağı verimli bir uygulama olacağı yönünde görüşler öne sürüldü. Öğrencilerin bir dönem boyunca sektörde bulunması, onları iş yaşamına hazırlayan önemli bir katkı olarak değerlendirildi.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fakülte Danışma Kurulu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Danışma Kurulu toplantısı fakülte binasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

‘‘HALK EĞİTİM MERKEZİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE SEKTÖR ÇALIŞANLARININ İŞ BİRLİĞİ SAYESİNDE SERTİFİKA İMKÂNI DOĞACAK’’

Toplantının gündem maddelerinden bir tanesi ise bölüm öğrencileri ile iletişim sektöründeki profesyonellerin buluşturulmasına yönelik oldu. Bu kapsamda, Halk Eğitim Merkezi ve İletişim Fakültesi iş birliğinde özellikle uygulamalı kursların açılabileceği konuşuldu. Sertifikalı olarak düzenlenen bu eğitimler neticesinde öğrencinin kariyerlerine katkı sağlayacağına vurgu yapıldı. Öğrencilerin elde ettiği bu sertifikalar sayesinde özgeçmişlerinin daha etkili olacağı dile getirildi.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fakülte Danışma Kurulu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Danışma Kurulu toplantısı fakülte binasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

‘‘WORKSHOPLAR İLE ÖĞRENCİ – SEKTÖR BULUŞMASI’’

Toplantının akışı Workshop planlaması üzerinden devam etti. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ile sektördeki kurum ve markaların buluşacağı bir Workshop düzenlenmesi, öğrenci ve iş veren arasında bağ kurmasına imkân sağlayacağı konuşuldu. Kurul üyelerinden İsmail Serbest, Ümit Yakuphan ve Murat Demirbilek, düzenlenmesi planlan Workshop’un iki taraf için de verimli olabileceğine vurgu yaparak destek vaadinde bulundular.

 ‘‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ARTIK BİR İHTİYAÇTAN DAHA FAZLASI.’’

Toplantının devamında sürdürülebilirlik konusu ele alınarak hem ders içerikleri hem de sektördeki durum üzerinde duruldu. Kurul üyesi İsmail Serbest, günümüzde sürdürebilir olmanın önemine değinerek, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde yer alan ders içeriklerine sürdürebilirliği entegre ederek uygulamalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Artık günümüzde markaların üretimden daha çok sürdürebilirlik üzerine yoğunlaştığı ve bunu hedef kitlelerine aktarmanın önemli bir iletişim stratejisi olduğunu belirtti.