Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Ali Fuat Atik, Vali Yardımcısı Hakki Ünal, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Okul Müdürleri, öğretmenleri, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. 6 Haziran'da yapılan 2021 yılı ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi. Denizli genelinde de 12 bin 217 öğrenci sınava katılım gösterdi. Gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) Türkiye genelinde 97, Denizli’de ise 5 öğrenci soruların hepsini doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Öğrencilere hediyelerini Vali Atik verdi. Hediyelerini alan öğrenciler sınavda almış oldukları başarıdan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

“ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Ödül töreninde sınavla ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici: “12 bin 217 öğrencimiz bu sınava girdi. Sınava katılım oranımız yüzde 91’dir. %1’lik dilimde 144 öğrencimiz, yüzde 3’lik dilimde 431 öğrencimiz, 5%’lik dilimde ise 1405 öğrencimiz bulunmaktadır. Bugün Sayın Valimizin de kabulüyle tüm Türkiye’de 500 tam puan yaparak derece elde eden 5 öğrencimiz aileleriyle birlikte buradalar. Bu başarı Sayın Valimizin himayesinde gerçekleşen bir başarıdır. Buradan eğitim-öğretime destek veren herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

“ÜLKEMİZİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ”

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Ali Fuat Atik: “Kıymetli meslektaşlarım, Milli Eğitim teşkilatımızın çok değerli öğretmenleri, idarecileri, sevgili velilerimiz ve çok kıymetli evlatlarım; Öncelikle bu başarıdan dolayı evlatlarımızı, bu güzel pırıl pırıl yavrularımızı tebrik etmemiz gerekiyor. Evlatlarımızın bu başarısını takdir etmek için hangi kelimeyi seçsek yetersiz gelir. Denizli ili adına göğsümüzü kabarttığınız ve bu başarıyla bizleri gururlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin. İnşallah lise hayatından sonra da çok iyi bir üniversiteyi kazanacağınızın ilk işaretidir bu. İnşallah güzel bir üniversitede okuyarak bu millete, bu vatana, bu devlete hayırlı hizmetler edeceksiniz, ben buna canı gönülden inanıyorum. Pırıl pırıl evlatlar yetiştirdikleri için kıymetli ailelerini, öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar. Özellikle bu pandemi sürecinde olağanüstü bir gayretle çocuklarımızı sınavlara hazırladılar. Ben bu süreci yakinen takip ettim. Öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi tebrik ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü teşkilatımıza da bu süreci güzel koordine ettiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnşallah çıtayı yükselterek yolumuza devam edeceğiz. Kendi evladım bu başarıyı sağlamış gibi gurur duydum. Güzellikler sizlerle olsun çocuklar. Bu başarı burada kalmasın, daha büyük başarılara imza atacaksınız. Sizler, bizim geleceğimizin teminatısınız. Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız” dedi.

Vali Ali Fuat Atik, konuşmanın ardından 2021 LGS’de 500 tam puan alan 5 öğrenciyi çeyrek altın ile ödüllendirdi. Ödül töreninin ardından öğrenciler Vali Atik ile hatıra fotoğrafı çektirdi.