Tarım ve Orman Bakanlığının yürütücüsü olduğu LEADER Projesi kapsamında 15 il için ‘Yerel Eylem Gruplarının (YEG) Kurulmasına Yönelik Lansman Toplantısı' gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen ve 24 milyon 400 bin euro bütçenin ayrıldığı LEADER Projesi'nde yer alacak iller ise Balıkesir, Burdur, Bursa, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Karaman, Kütahya, Mardin, Muş, Uşak ve Yozgat olarak açıklandı. Projenin kırsal kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında teşvik edici rolü üstleneceği belirtildi.

Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 25'inin kırsal alanda yaşadığını ifade eden Bakan Pakdemirli, kırsal alanlarda üretimi ve istihdamı artırmayı hedefleyen çok sayıda destek, teşvik ve hibe programı uygulandığını kaydetti.

Bakan Pakdemirli, konuşmasının sonunda ise bir müjdeyi vatandaşlara duyurdu. Bakan Pakdemirli, ”Yarın itibariyle mazot ve gübre desteği ödemeleri başlıyor. 81 ilde 2 milyon 103 bin 884 çiftçiye 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 TL ödeme yapılak" dedi.

T.C. kimlik numarasının son hanesi 8 ve 6 olanlar (Vergi kimlik numarası son hanesi 1,3,5,6,7,8,9 olanlar) 26 Mart'tan itibaren, kimlik numarasının son hanesi 4 olanlar (Vergi kimlik numarası son hanesi 4 olanlar) 2 Nisan'dan itibaren, kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar (Vergi kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar) ise 9 Nisan'dan itibaren ödemelerini alabilecek.