Bakan Zeybekci, kentteki yerel televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Denizli'ye son 15 yılda 20 milyarın üzerinde yatırım yaptıklarını, buna planlanan yatırımların dahil olmadığını dile getiren Zeybekci, "Ülkemiz sağlık hizmetleri açısından dünyada bir numara. Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'deki sağlık alanında yaptığı bir istatistik çalışması var. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden memnuniyette dünyada 1 numarayız” dedi. Otoyolun turizm, sanayi, ihracat ve lojistik anlamında avantajı olacağına işaret eden Zeybekci, Antalya'nın İzmir ile hızlı trenle bağlanmasının ardından Denizli'de 7-10 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini anlattı.

Dolardaki dalgalanma ve kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamalarına ilişkin soru üzerine Zeybekci, "Kur tek başına ekonomi değil. Türkiye ekonomisini konuşacaksak eğer elde ettiğimiz makro ekonomik sonuçları da bir kenara atmamak lazım. Türkiye ekonomisi son 15 yılda yüzde 5,8 büyüdü. Türk ekonomisinin dinamikleri, gücü, derinliği, hacmi ve Türkiye'deki yatırımcının özel sektörün yatırım iştahı ve üretim kabiliyeti, ihracat potansiyeli hepsini bir araya koyduğumuz zamanda G20 ve OECD üyesi ülkeler arasında 1 numara. Onun için bu konuda kimse endişe etmesin. Türkiye ekonomisi eskisi gibi o bir kitapçık attığı zaman yüzde 7 bin faizleri görecek olan bir ekonomi değil. Darbeyi ve işgal girişimine karşı durmuş olan bir ekonomi bu. İşgal girişimine rağmen elde ettiği performanslar belli” diye ifade etti.

Zeybekci, Türkiye'nin mayıs sonu itibarıyla ihracatının 162 milyar dolara ulaştığını hatırlattı.

FETÖ ile ilgili mücadeleye de değinen Zeybekci, "FETÖ'nün sadece su üstündeki buz dağı görüldü. 15 Temmuz günü yaşadıklarımız su üstündeki bölümü. Su altındaki bölümü çok derin. Bunları kullananlar, bunların babaları var. Bunları meydana getiren çok daha büyük organizasyon, örgüt ve devletler... Türkiye'ye karşı algı oluşturabilme kabiliyetleri üst seviyede. Onun için FETÖ ile mücadeledeki kararlılığımız belli. Asla onlara meydan vermeyeceğiz. Türkiye'nin operasyona tabi tutulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.