AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Buldan İlçesi’nde esnafla buluştu. Milletvekili Şahin Tin’e,  AK Parti Buldan İlçe Başkanı Hasan Coşan ve İlçe Koordinatörü Abdullah Doğrar ve partililer eşlik etti. Buldan’ın AK Parti iktidarında önemli hizmetler aldığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “İlçemize genel bütçe kaynaklarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu binası, Hasanbey, Dımbazlar ve Gülalan mahallelerine gölet yaptık. Cindere Barajı Yenice Ovası sulama kanallarını tamamladık. Aktaş Barajı inşaatı da devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda hizmete sunulacak. TOKİ tarafından ilçeye 170 konut yapıldı. 400 öğrenci kapasiteli KYK yurdu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası, Buldan 4 Eylül Ortaokulu, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbrahim Çelebi İmam Hatip Lisesi, Kadıköy İlkokulu inşa edildi. Bölmekaya Mahallesi yeni yerine taşındı. Alandız’a Kestane Paketleme tesisi, Yaylaköyü’ne pazaryeri yapıldı. Bu hizmetlerle Buldan’ımızın çehresini değiştirdik” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN BULDAN’A BÜYÜK YATIRIMLAR”

Milletvekili Şahin Tin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de Buldan’a milyonluk yatırımlar gerçekleştirdiğini söyleyerek, “İlçeye 378 bin metrekare kilit parke taşı döşendi, yine 79 bin 200 metrekare kilit parke taşı teslim edildi. 54 bin 300 metre içme suyu hattı, 17 bin 640 metre kanalizasyon hattı, 197 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. 16 tane içme suyu sondaj kuyusu açıldı. 130 metre köprü, 70 metre menfez yapıldı. Hasanbeyler’e sosyal tesis, merkez ve Yenicekent’e 3 adet spor grupları yerleştirildi. Kadıköy ve Yenicekent’e halı saha yapıldı. Mezarlıkların yapım, tadilat ve bakımları titizlikle yürütülüyor. Yol yapım ve bakım çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. İlçeye 26 bin 700 metre 1. Kat asfalt kaplama, 55 kilometre 2. Kat asfalt kaplama yol yapıldı. Yenicekent turizm yolu sıcak asfaltla kaplandı. Gülalan, Doğan ve Kadıköy mahallelerine çocuklarımız için oyun grupları kuruldu. 259 kişiye öğrenim yardımı yapılıyor” dedi.

“TEKSTİL VE TURİZM BULDAN’I CAZİBE MERKEZİ YAPACAK”

Buldan’ın aynı zamanda üretim üssü ve tekstilin merkezi olarak sanayi kenti Denizli’nin önemli bir ilçesi olduğunu dile getiren Tin, “Buldan’ın tekstil üretiminde önemli bir şöhreti var. Bu anlamda turizm potansiyeli de var. Geleneksel tekstil üretimiyle, turizm birleştirilerek, ilçenin cazibe merkezi haline getirilmesi için projeler yürütülüyor. Bu anlamda Buldan bizim için son derece önemli” diye ifade etti.

“DENİZLİ İHRACATTA ZİRVEYE TIRMANIYOR!”

Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin üretimin, ihracatın, gelişmenin, kalkınmanın odağı olduğunu söyleyerek, ihracat rakamlarındaki artışın da kenti bu anlamda zirveye doğru taşıdığını vurguladı. Tin, “2002 yılında Denizli’nin ihracatı, 680,54 milyon dolardı. AK Parti iktidarında Denizli’nin ihracatı yüzde 3,93 artışla 2,6 milyar dolara ulaştı. Denizli artık ihracatta Türkiye’nin öncü, lokomotif illerinden biri haline geldi. İnanıyoruz ki; en kısa sürede Denizli’miz zirvedeki yerini alacaktır. Denizli çalışkan, üreten, yeniliğe açık insanların kentidir. AK Parti iktidarı ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin gayretleri, kentimizin bu potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesini ve karşılık bulmasını sağlamıştır” diye konuştu.

“İHRACATTA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR!”

AK Parti’nin yeni dönemde ihracatın artırılması ve cari açığın kapatılması yönünde yeni bir vizyon belirlediğini, büyük hedefler koyduğunu dile getiren Tin, “İktidarlarımız döneminde aktif bir üretim, rekabet ve girişimci altyapısı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde bu altyapıyı kullanarak mevcut tesislerimizin teknolojik dönüşümünün yanında, yüksek teknolojili yeni yatırımlarla ihracatın katma değerini daha fazla artırmayı, ithalata olan bağımlılığı azaltarak cari dengeyi iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için rekabetçi bir perspektifle yeni vizyon oluşturarak, küresel değer zincirlerinin üst basamaklarında yer almak için stratejik sektörlerde yoğunlaşacağız. 2018-2023 döneminde mal ihracatımızın yıllık ortalama yüzde 10,1 artışla 2023 yılında 300 milyar dolara, mal ithalatımızı ise yıllık ortalama yüzde 7 artışla 2023 yılında 360 milyar dolara ulaştıracağız. Böylece 2018 yılında yüzde 69,8 olan mal ihracatımızın ithalatı karşılama oranı 2023’te yüzde 83’e yükselecektir. Hizmet ihracatını da dikkate aldığımızda 2023 yılında toplam ihracatımızın 420 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. Mevcut 71 bin 265 olan ihracatçı sayımızı 120 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İhracatımızda yüksek teknolojili ürünlerin yüzde 4 seviyesinde olan payını yüzde 15’e çıkaracağız. Bu dönüşüm için yürütmekte olduğumuz destek programlarımızı, üretimden yurt dışı pazarlamaya ve markalaşmaya kadar daha fazla tasarım ve Ar-Ge temelli olarak sürdüreceğiz. Daha güçlü bir şekilde ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye ifade etti.